Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.04.2020 | Af: Michael Frederiksen

FUF-formand til Bjarne Kvist: Du har ikke ret

Frederikshavn Kommune tolker loven om lokaletilskud hårdere end nogensinde, og det er en væsentlig del af forklaringen på, at flere klubber, foreninger og spejdere oplever et stort fald i det kommunale tilskud, når det gælder folkeoplysningsloven (frederikshavner-ordningen).

 

- Foreningerne er chokeret, og det forstår vi godt, for det kommer også bag på os, siger Henrik Carlsen, formand for Frederikshavn Ungdoms Fællesråd (FUF).

Bjarne Kvist, næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn, påstår, at det faldende lokaletilskud skyldes, at lokaletilskud tidligere er blevet udbetalt i strid med Folkeoplysningsloven.

- Foreningerne har ikke snydt bevidst, men tolkningen har historisk været forkert, og dermed er foreningerne blevet vejledt forkert, sagde Bjarne Kvist tidligere på ugen.

Ifølge Henrik Carlsen har Bjarne Kvist ikke ret.

- Kommunen bestemmer selv niveauet. Tidligere kunne klubber, foreninger og spejdere få tilskud til flere lokaler. Det er slut. Nu giver kommunen kun tilskud til ét lokale pr. hus/matrikel, som er minimum. Kommunen kalder det praksis-tilretning, forklarer Henrik Carlsen.

Fodboldklubberne IF Skjold Sæby og Bangsbo Freja mister henholdsvis 258.000 og 250.000 kroner i tilskud.

FUF ønsker, at den stramme fortolkning af folkeoplysningsloven droppes, så klubberne ikke mister så store tilskud. Derudover anbefaler FUF, at kommunen fører et strammere tilsyn, så klubber, der indberetter forkert af forskellige årsager, bliver stoppet.

Henrik Carlsen imødeser, at den ny frederikshavnerordning i 2020 ender med et større "overskud", det vil sige, at puljen på cirka 23 millioner kroner, som er til rådighed, ikke bliver uddelt. Pengene ender i Folkeoplysningsudvalget.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close