Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
26.07.2022 | Af: Michael Frederiksen

Fuldt hus igen til FIK Bauer Hockey Camp

Der er igen fuldt hus til FIK Bauer Hockey Camp, som Frederikshavn Ishockey Klub i denne uge arrangerer i Iscenter Nord i Frederikshavn. Det vil ifølge camp-manager Henrik Christiansen sige 144 spillere og godt 40 trænere.


 

FIK håber at tjene cirka 100.000 kroner på den populære træningscamp, som - trods COVID-19 - blev gennemført i både 2020 og 2021.

Spillerne er delt op i fire hold efter alder. De yngste deltagere er syv år, mens de ældste 16 år.


Bortset fra to svenskere kommer alle spillere fra Danmark. Fordelingen er ligelig mellem spillere fra Frederikshavn og resten af Danmark.

- Vi er glade for, at mange af vores egne spillere får denne oplevelse, men det er også dejligt, at vi har spillere med fra stort set alle andre klubber i landet, siger Henrik Christiansen.

FIK Bauer Hockey Camp begyndte i søndags og fortsætter til fredag. Spillerne træner på is to gange om dagen, ligesom der også hver dag er indlagt et fysisk træningspas.

Der er fire cheftrænere, en målmandscheftræner og en skudtræner tilknyttet års camp. Dertil kommer over 30 hjælpetrænere. Der er tre svenskere og en tjekke blandt trænerne. Skudtræner Henrik Børner, der ejer Shoot2Score, medvirker i campen for første gang.

- Det er ikke kun vores spillere, som lærer noget nyt, når vi har hockeycamp. Det gør vores trænere også. Jeg plejer at sige, at denne uge er lige så værdifuld som tre-fire kurser, udtaler Henrik Christiansen.

Det er 13. gang, at han står i spidsen for FIK Bauer Hockey Camp, som nærmer sig 20 års jubilæum. I begyndelsen boede spillerne på skoler i Frederikshavn, men det er ikke længere attraktivt nok.

Nu bor de udenbys spillere sammen med deres familier i sommerhuse, på hoteller og campingpladser med mere. Det har lettet presset på antallet af frivillige, men FIK har stadig meget travlt i køkkenet, når de træningsivrige og sultne spillere skal have mad.

Programmet er med årene også blevet mindre komprimeret, således at familierne fra Esbjerg, Odense, Rødovre, Rungsted og så videre har tid til også at være turister, mens de opholder sig i Frederikshavn.

Torsdag aften serveres der traditionen tro helstegt pattegris. 350 personer har tilmeldt sig denne hyggelige aften, som understreger, at FIK Bauer Hockey Camp i høj grad også handler om socialt samvær.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close