Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
03.11.2017 | Af: Steen Jensen

Går til valg på opførelse af nyt foreningshus i Fr.havn

Steen Jensen (A): - Desværre er der tre store foreninger med op imod 1000 medlemmer i Frederikshavn, som mangler et fast og egnet tilholdssted.
Steen Jensen (A), byrådskandidat og formand for Folkeoplysningsudvalget, har skrevet dette indlæg: Frederikshavn Ungdoms Fællesråd og Idrætssamvirket har afviklet tre vælgermøder specielt rettet mod foreningslivet i Sæby, Skagen og Frederikshavn. På møderne blev mange ting debatteret. 

 

25 års reglen er der på det seneste sagt og skrevet meget om, og det ser ud til, at der allerede på det kommende møde i Kultur- og Fritidsudvalget 8. november bliver taget de første skridt til at justere eller afskaffe reglen. Her er det vigtigt, at en justeret 25 års regel ikke kommer til at gå ud over kommunens svageste borgere og børn og unge.

En ny, mere ensartet og retfærdig haltilskudsmodel er nu 10 år efter kommunesammenlægningen under politisk behandling og ser ud til at kunne vedtages i det kommende år.

Desværre kom det på møderne også frem, at der er meget langt fra den kommunale administration til klubberne. Klubberne oplever manglende kendskab til de kommunale faciliteter og en bøvlet administration af tilskudsordningen med mange indberetninger og meget lidt tilbagemelding.

Meget kunne klares med en kommunal ansat aktiv, lokalkendt og udfarende foreningskonsulent i administrationen. Jeg kunne også forestille mig, at der blev oprettet et "Center for idræts- og foreningsliv" - en fælles administration af Cup No.1, Rødspætte Cup og andre cups, og det kommunale Center for Kultur og Fritid eller dele heraf, som blev samlet i Arena Nord eller et eventuelt nyt foreningshus. En stærk enhed, der kan samarbejde, og hvor foreningslivet kan henvende sig og få hjælp til diverse opgaver som for eksempel kassereropgaver, indberetning til kommunen, tilskudsordning og lokalefordeling.

Også samarbejdet mellem foreningerne og det kommunale Ejendomscenter blev diskuteret på møderne. Det drejer sig især om skolerne. Skal en gymnastikforening til stævne i weekenden, må lederne tage gymnastikredskaber og måtter med hjem efter træning. Glemmer et barn sit overtøj eller andet, kan der gå flere dage, før det kan afhentes.

Jeg vil i det kommende byråd arbejde for at få servicen tilbage på skolerne. Eventuelt ved, at de tekniske serviceledere kommer tilbage på skolerne.

Desværre er der tre store foreninger med op imod 1000 medlemmer i Frederikshavn, som mangler et fast og egnet tilholdssted, og som lever en normadetilværelse rundt i kommunens haller og på skolerne. FG90, Dance Studio og JAM Frederikshavn Cheerleaders. Der er i et års tid foregået et arbejde på at skaffe midler til at bygge et nyt, stort foreningshus, hvor disse foreninger sammen med andre kan have til huse.

Jeg vil i et kommende byråd i samarbejde med disse foreninger arbejde på, at der skaffes midler til at bygge et sådant foreningshus på arealet bag ved tribunen ud mod Råholtvej ved Frederikshavn Stadion. Her skal der være plads til de tre foreninger, men også til nye foreningsformer, nye fællesskaber, sunde aktiviteter og fritidsinteresser - jeg kan sagtens forestille mig, at også byens spejdere kan være med i området. Alt sammen til gavn for byens børn og unge. På den måde vil der blive skabt liv i et centralt placeret område i Frederikshavn, som i mange år er blevet brugt alt for lidt.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close