Gå til hoved-indhold
18. november 2023 - kl. 17.11

Gæsteudstilling med Anne Fonnesbech i Galleri Virak

  • 1 af 3
  • 2 af 3
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

Fra 22. november til 22. december præsenterer Galleri Virak i gågaden i Frederikshavn en gæsteudstilling med Anne Fonnesbech. Samtidig åbner Galleri Viraks egen juleudstilling. Der kommer nyt på vægge og podier - også håndlavet julepynt og mange dejlige ting, som kan bruges til gode julegaver.

Anne Fonnesbech er fascineret af den måde, menneskekroppen fylder et rum ud på. Af kroppens form og linjer.

- Mine motiver er mennesker, som jeg i både skulpturer og tegninger gengiver med helt enkle former og linjer, fortæller Anne Fonnesbech.

Enkelheden og de minimalistiske linjer skubber alle unødvendige detaljer væk, så intet forstyrrer den klarhed og dynamik, som Anne Fonnesbech søger i sin kunst.

Når Anne Fonnesbech skaber skulpturer, er hendes materiale ler, og arbejdsredskabet er en gammel østerskniv. Overfladen på skulpturerne er ofte rå - med spor af kunstnerens hænder, fingre og de redskaber, hun har brugt i processen. Hun arbejder naturalistisk og uden detaljer, som kan tage  opmærksomhed fra skulpturens form og fylde i rummet.

Bronzeskulpturerne er alle unika og støbt i massiv bronze. Anne Fonnesbech laver først skulpturen i voks og laver derefter en form ud over skulpturen. Voksen brændes ud af formen, som derefter fyldes ud med flydende bronze. Til sidst renses og pudses bronzeskulpturen.

Anne Fonnesbech arbejder også med stregtegninger i tusch, og de er ligesom skulpturerne strippet for alle unødvendige detaljer. I tegningerne minimaliseres menneskekroppen til få grafisk stærke linjer.

Anne Fonnesbechs stregtegninger er i sin enkelhed meget ærlige og har en meget direkte tilstedeværelse.

Galleri Virak holder lukket fra 23. december til 3. januar.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...