Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.10.2021 | Af: Andreas O. Hansen

Galansky udgik i nederlag til Herning efter straffe

Fredag aften stod Frederikshavn White Hawks overfor Herning Bluefox, på midtjydernes hjemmebane, i en direkte dyst om førstepladsen i Metalligaen. Her blev det til et nederlag efter straffeslag, hvor Tadeas Galansky måtte udgå. Det ene point efter uafgjort sikrede dog, at høgene holdt førstepladsen.


 

Den svenske back, Niklas Pavel, var tilbage i truppen efter tre-dages karantæne. Sebastian Brinkmann, der har vikarieret på Pavels plads i defensiven, var derfor tilbage i angrebet i 3-kæden med Thomas Søndergaard og Oliver Anker. Tadeas Galansky startede på mål.

Første periode bød på god fart og med spil, og chancer, der bølgede frem og tilbage. Tadeas Galansky viste flere gange, hvorfor han har ligaens pt. bedste redningsprocent. Efter syv minutter var han på sin plads da Morten Poulsen og Mathias slog kontra. Oliver Anker havde bud efter det fjerneste målhjørne, med ni minutter tilbage af perioden, på en god høge-chance.

Med seks minutter igen fik Herning bidt sig fast i WH's zone, med det første længere pres. Kort efter var et skidt forsøg på en lang slagskuds-pasning fra Mads Iversen, bag mål, tæt på at koste dyrt, hvis ikke Tadeas Galansky igen havde hevet en stor redning op af ærmet.

Straks gik spillet den modsatte vej, og så var det Emil Kruse, i hjemmeholdets mål, der måtte sprælle - specielt da Lucas Andersen var tæt på at bringe høgene foran på en retur og et næsten åbent mål.

Stillingen efter 20 minutter forblev derfor 0-0 efter en skudstatistik Herning førte 9-4.

Anden periode startede skidt for White Hawks, hvor Herning scorede efter bare 39 sekunder. Christopher Frederiksen tabte pucken i et opspil og hjemmeholdet kørte 2-imod-1. Her kunne Markus Jensen sætte den højt i venstre side af målet, hvor en ikke helt vågen Tadeas Galansky havde åbnet lidt for meget op.

White Hawks pressede på for en hurtig udligning, og havde i perioder pucken længe i hjemmeholdets zone, men med for få afslutninger på mål. Høgene fik også kampens første powerplay efter ni minutter, men her har effektiviteten ikke helt slået til.

Lucas Andersen fik WH's største chance i perioden med seks minutter igen, da han blive spillet fri modsat af Mark Mcneill, men Andersens forsøg med baghånden løb ud i sandet.

Trods et nyt powerplay til WH før pausen, holdt Hernings et-måls føring perioden ud - høgene fik afsluttet alt for lidt, også med fire minutters overtal. Det samme kan siges om hjemmeholdet, med bare en afslutning på 20 minutter, som desværre gav mål, så de førte 1-0. Skudstatistikken hed nu 11-10 i White Hawks favør.

Med en Herning udvisning fire sekunder før pausefløjt kunne WH starte tredje periode i overtal. Her blev det til en enkelt chance fra Mark Mcniell, inden det i fjerde powerplay, efter fem minutter, endelig lykkedes. Jesper Jensen afsluttede og foran mål kunne Radim Pirutek sætte staven på returen og sikre den vigtige udligning til 1-1.

Mark Mcneill var tæt på at bringe WH foran, da han skøjtede alene imod midtjydernes mål - Herning backen fik dog fanget Mcniell og forhindret ham i en ordentlig afslutning.

Herning fik deres første powerplay midtvejs i perioden, da Jesper Jensen måtte til afkøling, stærkt utilfreds med dommen. Høgenes boks holdt heldigvis stand, men hjemmeholdet var i den sidste del af perioden klart dominerende.

Det blev farligt flere gange foran Tadeas Galansky, inden WH førstekæden slog kontra og Christopher Frederiksen fik en gigantisk chance, med fire minutter igen, som han misbrugte. Overtid skulle der derfor til for anden kamp i træk.

Her brændte det igen på foran Tadeas Galansky, og en enkelt gang lå pucken på målstregen. Afgjort blev det ikke, så straffeslag skulle der til.

Her blev Mathias Bau matchvinder, hvor Tadeas Galansky forinden måtte udgå skadet efter en redning, og overlade pladsen til en kold Mathias Seldrup.

White Hawks bare fjerde nederlag i sæsonen, men det ene point betød trods alt, at de holdt Herning fra førstepladsen - en plads som kun kan give god moral frem mod de sidste tre afgørende kampe om en FINAL4 plads.

Søndag tager høgene imod SønderjyskE hjemme i Nordjyske Bank Arena – kampstart kl. 15.00.

Mads Larsen, Christian Mieritz, Aleksandr Bumagin og Mikkel Bertelsen (alle skadet) manglede forsat hos høgene.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Andreas O. Hansen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close