Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
23.11.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Gestus Nord hjælper børnefamilier lokalt

Cirka 20 procent af ansøgningerne, som Gestus Nord modtager, kommer fra familier i Frederikshavn Kommune.
Danmark er et godt og trygt sted at leve og vokse op, og selvom vi passer på hinanden, kan folk komme i situationer, hvor de har brug for en ekstra håndsrækning. Det er vigtigt, at vi står sammen og hjælper hvor der er brug for det. Netop dét er visionen bag den nordjyske forening Gestus Nord, som også rækker ud til børnefamilier i Frederikshavn Kommune.

 

Igennem 10 år har Gestus Nord samlet ind til nordjyske børn og unge, der har brug for en ekstra håndsrækning. Foreningen er baseret på støtte fra det nordjyske erhvervsliv som blandt andet via den årlige velgørenhedsgalla giver en håndsrækning til økonomisk trængte børnefamilier i landsdelen. Dette års velgørenhedsgalla er netop afholdt, og det lykkedes at samle 1,1 mio. kr. ind til det gode formål.

- Lige nu er der særligt brug for den støtte, vi kan give til de nordjyske børn og unge, der har mindst og mangler mest. Børnefamilierne er hårdt prøvet med stigende priser på varme og madvarer, og familier, der ikke havde meget før, ved slet ikke, hvordan de skal få pengene til at slå til nu. Det fortæller Karen-Marie Hovmøller, som er formand for Gestus Nords bestyrelse.

Gestus Nord oplever en stigning i antallet af ansøgninger, hvor familier søger om hjælp til basale ting via Gestus Nords hjemmeside. Særligt modtager foreningen mange ansøgninger fra børnefamilier i Frederikshavn Kommune.

- Tidligere oplevede vi at modtage tre-fem ansøgninger om ugen fra familier i Nordjylland. Et kig på de seneste fem måneder viser, at vi har modtaget i alt 250 ansøgninger siden 1. juni. Det er 10-12 ansøgninger om ugen, og dermed mere end en fordobling af tidligere omfang, fortæller projektleder Jette Nørsøller Uhrenholt.

Hun tilføjer, at cirka 20 procent af ansøgningerne kommer fra familier i Frederikshavn Kommune.

Gestus Nord modtager mange ansøgninger om varmt tøj, vinterstøvler og vinterjakker, men de mærker også, at der er brug for tilskud til fritidsinteresser, cykler til at cykle i skole eller besøge venner på, samt til bærbare PC’ere og andet udstyr til skolebrug. Foreningen oplever et stort behov hos børnefamilierne for at få hjælp til en presset hverdag, og samtidig møder de også en stor taknemmelighed fra familierne.

- I Gestus Nord er vi heldigvis i stand til at hjælpe rigtig mange familier, og her i juletiden skruer vi endnu mere op for hjælpen. Det er vigtigt for os at sprede juleglæde, og vi håber at kunne puste lidt til børnenes oplevelse af magi ved julen, siger projektleder Jette Nørsøller Uhrenholt.

Julehjælpen fra Gestus Nord består af flere initiativer. Som noget nyt kører frivillige i Gestus Nord i år ud med adventspakker til 125 børn, der kan glæde sig til at vågne op til en gave fra "nissen" de fire weekender op imod jul. Derudover har Gestus Nord gennem et samarbejde med handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK i Frederikshavn, Friis Shoppingcenter og Aalborg Storcenter sikret, at 475 børn får en julegave fra Ønsketræet, som forældrene kan lægge under juletræet juleaften. Som supplement hertil er der givet tilsagn om yderligere 500 julegaver til børn tilknyttet Gestus Nord via privat donation.

Bag Gestus Nord står en lang række af nordjyske erhvervsvirksomheder samt en stor gruppe af frivillige. De arbejder alle dedikeret for målet om at hjælpe børn og unge i nærområdet, der har brug for en ekstra håndsrækning.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close