Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
03.01.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

GF Nord giver bilister 3,4 millioner kroner tilbage

2021 bød på færre bilskader end i et normalt år – blandt andet på grund af corona-nedlukningen i begyndelsen af året. Det kommer nu vendelboerne til gode. Foto: GF-arkiv
Et år i coronaens skygge er en af forklaringerne på, at medlemmer med bil i GF Nord (Frederikshavn/Hjørring) i år kan dele 3,4 millioner kroner på bilforsikringen.

 

I disse dage får nordjyske GF-medlemmer med bil besked om, hvad overskudsdelingen konkret kommer til at betyde for dem. Regnskabet er nemlig gjort op, og i år bliver der i alt 3,4 millioner kroner til deling. Det svarer til 13 procent af forsikringen.

- I 2021 har vi en stor del af året været underlagt corona-restriktioner, som har betydet færre biler på vejene. Det har medført færre bilskader, end vi ser i et normalt år, og det har samlet set bidraget til et pænt resultat for 2021, som alle vores medlemmer med bil nu får glæde af, siger frederkshavneren Jens Jørgen Vinther, som er formand for GF Nord.

Helt konkret betyder overskudsdelingen billigere forsikringer i 2022 for det enkelte medlem, da den enkeltes andel af overskuddet trækkes fra prisen på forsikringerne, når de skal fornys.

Også på de øvrige forsikringer er der udsigt til overskudsdeling for de nordjyske GF-medlemmer. På de andre privat-forsikringer som for eksempel hus, indbo og ulykke får medlemmerne fratrukket seks procent af prisen, mens det på erhvervsforsikringerne er fire procent.

Den gode adfærd gavner alle
I GF Forsikring er det ikke aktionærer, der skal skumme fløden af et godt regnskabsår. Grundtanken har siden stiftelsen i 1967 været, at medlemmerne skulle dele årets overskud – og dermed lever GF op til solidaritetstanken i ordets mest bogstaveligste forstand: Jo færre skader, jo mere overskud til alle – uanset om man har haft en skade eller ej. Og her har den enkeltes adfærd indflydelse på resten af medlemmerne.

 

BillederTilføj billede


FOTO: GF-arkiv

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close