Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.02.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Giv forvaltningen en mulighed for en dialog

Peter Sørensen: - Giv forvaltningen en mulighed for en dialog, så vi får det bedste frem for alle parter. Det ville i min verden være et reelt udtryk for saglighed, præcision og grundighed.
Peter Sørensen (V), formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, har skrevet dette svar til Anders Brandt Sørensens spørgsmål i skydebane-debatten: "Skal vi ikke være enige om sagen?" Det korte svar er: "Jo, det ville være ønskeligt!"

 

Først vil jeg dog kvittere/takke for de fine ord om min arbejdsmetode, som Anders Brandt Sørensen (socialdemokratisk medlem af Plan- og Miljøudvalget, red.) skriver.

Du stiller tre spørgsmål, og da det drejer sig om jura, vil mine svar være med skyldig hensyntagen til, at jeg ikke har nogen juridisk baggrund for at udtrykke mig mere præcis end dette:

Spørgsmål 1: Såfremt du mener, at kommunen ikke har juridisk grundlag for at indgå EN BINDENDE aftale (se dog svar 2) vedrørende skydetider, med mindre denne aftale kan rummes i Miljøstyrelsens grænseværdier for skydebaner, tror jeg vi er enige.

Spørgsmål 2: Svaret på dette spørgsmål følger jo af spørgsmål 1, bortset fra almindelige aftalejuridiske spidsfindigheder. En aftale er en aftale, og aftaler skal man juridisk og bør man rent moralsk overholde. Sker det ikke står to lovgivninger overfor hinanden, og en tvist kan vel kun afgøres ved dialog, eller i en eventuel retssag?

Spørgsmål 3: Som jeg læser det, forlader vi her juraen og arbejder med politiske virkeligheder. Jeg mener ikke, der ligger nogen juridisk sikring i den bestående lokalplan, som ikke også vil ligge i en ny lokalplan, nemlig at Miljøstyrelsens grænseværdier for skydebaner angiver en maksimal tilladt skydetid som skal overholdes.

Til slut i dit indlæg skriver du, at ”dem, der stemmer for skydebanen, er interesseret i øget skydning året rundt!" Sådan kan man kun konkludere på egne vegne og ikke i generaliserende vendinger som her.

Det er Venstres opfattelse, at en ny skydebane vil være langt mere tålelig for både jægere og naboer, da den blandt andet vil indebære stort fokus på at begrænse støjen.

Socialdemokratiets næstformand i PMU (June Menne, red.) har efter det seneste møde været ude og foreslå:

  • at Jagtcentret skulle "etablere et skydehus" (hvilket allerede fremgår af det fremlagte forslag), og
  • at Jagtcentret skulle "ryste posen", eventuelt ved udarbejdelse af en ny lokalplan med lavere støjgrænser!"

Konstruktive forslag isoleret set, men jo helt umulige, når Socialdemokratiet selv lige har sagt nej til Venstres forslag om at finde en løsning gennem dialog.

Jeg vil slutte, som jeg begyndte, da jeg sagde "jo" til, om vi skulle være enige om sagen. Giv forvaltningen en mulighed for en dialog, så vi får det bedste frem for alle parter. Det ville i min verden være et reelt udtryk for saglighed, præcision og grundighed.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close