Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.08.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Giver 327.000 kroner til børns fritidsaktiviteter

Formand Erik Sørensen: - Vi tror på, at hvis vi ikke havde givet denne økonomiske håndsrækning, så havde mange af disse børn ikke deltaget i en fritidsaktivitet.
Dansk Folkehjælp Frederikshavn giver 327.000 kroner i økonomisk støtte til børns fritidsaktiviteter.

 

Når børnenes sommerferie er slut, begynder familierne blandt andet at drøfte, hvilke fritidsaktiviteter børnene ønsker at deltage i i det kommende skoleår.

- I nogle familier har forældrene en økonomi, der kan betyde, at man enten må skuffe børnene, eller man undlader at motivere børnene til at deltage i den måske vigtigste del af et barns sociale udvikling. Derfor har vi valgt at give en økonomisk håndsrækning til de familier, som modtog vores julehjælp sidste år. Det vil sige enlige forsørgere med hjemmeboende børn under 18 år og eneste indkomst i familien er kontanthjælp eller lignende offentlig ydelse. Og vi har valgt at give en støtte på 3.300 kroner pr. barn mellem 3 og 18 år, som vil deltage i en fritidsaktivitet, og støtten er tilskud til udgifter til kontingent, tøj, sko med mere, siger formand Erik Sørensen, Dansk Folkehjælp Frederikshavn.

Dansk Folkehjælp fik ansøgning fra 61 familier med 99 børn, som i ansøgningen har oplyst, hvilken fritidsaktivitet, klub med mere man vil benytte.

- Vi tror på, at hvis vi ikke havde givet denne økonomiske håndsrækning, så havde mange af disse børn ikke deltaget i en fritidsaktivitet. Pengene til vores støtte til børnene/familierne, fritidsaktiviteter og ikke mindst julehjælpen kommer i meget høj grad fra det lokale erhvervsliv i kommunen takket være vores efterhånden berømte og effektive Erhvervspanel, oplyser Erik Sørensen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Wizion

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close