Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
23.01.2021 | Af: Michael Frederiksen

Glad for, at gammel skole i Dybvad styrtede sammen

Peter Sørensen: - Jeg ser det som en mulighed for at få en dialog med ejeren. Foto: Per Frank Paulsen, TV2 Nord
- Selvom det kan lyde lidt mærkeligt, så er jeg faktisk glad for, at den er styrtet sammen, uden at nogen er kommet galt afsted, siger Peter Sørensen, formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune.

 


 

Natten til lørdag gav en væg efter på den gamle skole i Dybvad. Dele af skolen er nu styrtet sammen. Netop det har naboer advaret om i årevis. At den gamle skole i Dybvad er i så dårlig en forfatning, at den risikerer at styrte sammen. Natten til lørdag skete det så.

Nordjyllands Politi fik anmeldelsen om sammenstyrtningen klokken 8.55 lørdag morgen, og sendte straks en indsatsleder og beredskab til Dybvad for at undersøge sammenstyrtningen og sikre stedet.

Som TV2 Nord flere gange tidligere har fortalt, skaber den gamle faldefærdige bygning store frustrationer hos naboerne og i byen generelt. Mange frygter, at der vil ske en ulykke, når nysgerrige bevæger sig inden for murene i de gamle bygninger, hvor manglende afspærring i lang tid har givet fri adgang.

Peter Sørensen (V) var selv med ude at besigtige den gamle skole sammen med TV2 Nord 13. januar. Og han er ikke overrasket over, at der nu er sket en sammenstyrtning.

- Det var det, naboerne havde forudset, og det var min årsag til at kontakte forvaltningen efter jeres henvendelse. Forvaltningen foretog derefter et gennemsyn og konstaterede også, at det var helt galt. Derfor blev der med det samme sendt et påbud til ejeren om at få bygningerne afspærret, både adgangen til dem og rundt om, men indtil videre har vi ikke hørt noget fra ejeren, fortæller Peter Sørensen.

- Selvom det kan lyde lidt mærkeligt, så er jeg faktisk glad for, at den er styrtet sammen, uden at nogen er kommet galt afsted. Det viser jo, at det ikke bare er for sjov, at det er et farligt sted at bevæge sig. Nu bliver den afspærret, så der ikke er nogen der kan komme til den, forklarer Peter Sørensen.

Ifølge Peter Sørensen har kommunen ikke ret til at kræve den gamle skoleruin nedrevet - ikke så længe der er forsvarligt afspærret. Men han håber, at sammenstyrtningen alligevel kan være med til at skubbe på en udvikling.

- Jeg ser det som en mulighed for at få en dialog med ejeren. Det er en dialog, vi har ønsket længe, og nu skal der ske noget. Så må vi se, hvad vi kan komme frem til. Forvaltningen tager det op mandag formiddag, så vi kan komme videre.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Per Frank Paulsen, TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close