Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.07.2020 | Af: Michael Frederiksen

Glæde i Frederikshavn: Svenskerne kommer

- Det er klart, at vi med Stena Line som vigtig operatør ser frem til igen at kunne modtage svenskerne. Det er et vigtigt marked for os - både for kommunen, Frederikshavn som by og for Stena Line. Så det er en glædelig dag, hvor tilstandene er ved at normalisere sig.


 

Sådan kommenterer direktør René Zeeberg, Turisthus Nord, dagens nyhed om, at svenskere nu igen frit kan rejse ind i Danmark. Det kræver ikke længere et specifikt formål at gå i land.

Glæden er også stor hos direktør Mikkel Seedorff Sørensen, Frederikshavn Havn.

- Det var forfærdeligt, da grænsen blev lukket i marts. Derfor er det en stor glæde, at svenskerne nu igen får lov til at gå i land, når de sejler til Frederikshavn, siger havnedirektøren.

Deres rejselyst fejler ikke noget. Der har været op mod 500 passagerer med Stena Danica på turen fra Göteborg til Frederikshavn, selv om de fleste pænt måtte blive ombord.

- Det viser, at lysten til at rejse stadig er stor, og jeg er optimist. Jeg tror, vi kommer til at se mange svenskere i Frederikshavn de kommende uger. Det er jeg sikker på, at hele byen håber. Det bør betyde noget, at de nu kan komme i land uden at have et særligt formål med deres rejse, håber Mikkel Seedorff Sørensen.

Turisthus Nord trykkede med det samme på marketingsknappen til Sverige, da nyheden slap ud.

- Vi satte i sagens natur alt i bero på Sverige, da Mette Frederiksen lukkede Danmark i marts. Men nu er vi klar sammen med VisitDenmark og Stena Line til at synliggøre vores område. Det er enormt glædeligt, at vi nu har fri adgang til alle vores fire nærmarkeder: Danmark, Norge, Tyskland og nu heldigvis også Sverige. Herfra kommer langt størstedelen af vores gæster, og det betyder, at verden begynder at ligne sig selv, selvom meget er forandret, siger René Zeeberg.

Han glæder sig meget til igen at høre svensk i gaderne igen.

- Og vi er klar til at tage imod. Vi har et handelsliv og nogle vigtige hoteller, som står klar. Herunder er Scandic The Reef helt central i værdikæden. pointerer turistdirektøren.

Ifølge Mikkel Seedorff Sørensen har Stena Line oplevet et mærkbart fald i antallet af passagerer og biler mellem Göteborg og Frederikshavn under COVID-19. Til gengæld er fragtsiden status quo.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close