Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
03.06.2022 | Af: Marcus Linkhorst

Godt 100 borgere blev klogere på havvindmøller

Der var i aftes arrangeret borgermøde i Det Musiske Hus, hvor folk kunne møde op for at høre om de fem vindmøller, der skal placeres ud for Frederikshavn og Hirsholmene samt stille spørgsmål.

 

Møllerne vil være mellem 182 og 256 meter høje og have en rotordiameter på mellem 162 og 236 meter.

Godt og vel 100 mennesker var troppet op i Det Musiske Hus for at blive klogere på de vindmøller, der skal placeres fire kilometer ud for Frederikshavns kyst. Her skulle forskellige aktører blandt andet fortælle om støj, visualisering af projektet, fisk og havbund.


Den første oplægsholder var Energistyrelsen, der skulle gøre de fremmødte klogere på processen hos myndighederne, der er inde over vindmøllerne - herunder Energistyrelsen.

Her blev det blandt andet fortalt, at miljøpåvirkningen er inden for det acceptable.

Næste oplægsholder kom fra European Energy, der står bag energiprojekter - blandt andet de fem vindmøller ved Frederikshavn. Her blev der lagt fokus på vindmøllernes kunnen. En af de ting, der blev fortalt, var, at de første tre vindmøller vil kunne dække forbruget i 60.000 hjem. Det er det dobbelte af det, de nuværende møller kan.

Efter oplæggene var der mulighed for at stille spørgsmål, og her blev der blandt andet, især af folk fra Kragholmen, spurgt ind til vindmøllernes placering, da de er til gene for dem, der bor på Kragholmen, lød det.

NIRAS var de næste, der skulle fortælle fra scenen, og deres opgave var at fortælle om miljøkonsekvensrapporten. Her blev der lagt vægt på, at rapporten er lavet ud fra faglige vurderinger og ikke NIRAS’ egne holdninger til placering af møllerne.

Det har betydet, at de har kørt rundt i landskabet for at finde ud af, hvor landskabet er sårbart, og siden er havet så blevet valget. En placering, der kun påvirker visuelt og ikke landskabet.

Her blev der blandt andet også vist visualiseringer, så de fremmødte borgere kunne se, hvordan landskabet ser ud, når vindmøllerne kommer op. Der var det muligt at se visualiseringer fra Frederikshavn Marina, Hirsholmene, Skagen, Pikkerbakken og en lang række andre steder i kommunen for at se, hvordan en fremtidig udsigt kan være.

Sidste punkt på dagsordenen var spørgsmål og kommentarer fra salen. Her var især folk fra Hirsholmene Uden Møller spørgelystne. Spørgsmål gik på alt fra støjniveauet, visualiseringen, antallet af skabte jobs over de næste år og meget mere.

Flere spurgte også ind til tiden, der skal bruges på service, og om det ville påvirke den, hvis møllerne blev placeret længere ude, hvortil en mand sagde, at "det var da fantastisk, hvor mange der ved noget om service, fordi de bor ude ved vandet".

Politikere: Vi lytter gerne
Også flere politikere var mødt op til gårsdagens borgermøde for at blive klogere på projektet, blandt andre gruppeformand Mette Hardam fra Venstre samt borgmester Birgit S. Hansen fra Socialdemokratiet.

- Vi er kommet for at lytte, så vi kan se det fra begge sider - fordele og ulemper - inden vi som byråd skal sende høringssvar ind, lyder det fra de to politikere.

Høringsfristen er 5. august, hvorefter Energistyrelsen skal behandle høringssvarene. Alle har mulighed for at sende høringssvar ind.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close