Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
25.06.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Godt med fokus på midtby og gågade i Frederikshavn

Anders Brandt Sørensen foretrækker en offensiv strategi, hvor vi kaster alle kræfter ind i at gøre midtbyen attraktiv.
Byrådsmedlem Anders Brandt Sørensen (S) har skrevet dette indlæg: En gang i mellem sker det, at man kommer opløftet hjem fra et byrådsmøde. Det gjorde jeg onsdag.

 

På mødet var der en bred tilslutning til, at vi skulle gøre mere for at forbedre forholdene for butikkerne i midtbyen og gågaden generelt. Vi gør allerede meget. Vi har investeret i Rådhusparken, lavet poesipark og forbedret parkering på de kommunale parkeringspladser. Desuden er det væsentligt, at den kommunale tandpleje kan trække forældre til byen. Derfor ligger den bynært.

Men det er ikke nok. Vi skal gøre meget mere. Og vi skal gøre det sammen med butikkerne og deres forening Frederik. Og vi har bestemt muligheder. Vi kan hjælpe til at gøre byen mere festlig, så det lokker turister ned, når vi har vores mange sportsturneringer i byen. Men vi skal også samle os med butikkerne og se mere langsigtet. Har vi den rette planlægning for vores gågade?

Yderligere byudvikling i midtbyen er også væsentlig, så vi kan få endnu flere til at tage en tur derned. Det kan vi sætte i gang i samarbejde med handelsstandsforeningen. Og her kan vi lave en del strategisk midtbyudvikling.

Og så skal vi være offensive i forhold til turismeudviklingen. Der skal vi arbejde tæt med det nye turismefællesskab, så udviklingen kan fokusere på at skabe liv i gågaden. Vi ser allerede, at de frivillige bag Tordenskjold gør et kæmpe arbejde, så her har vi også muligheder.

Alt i alt skal vi skifte fra en defensiv strategi, hvor vi ikke vil tillade byudvikling nogen steder i byen, så længe der er et tomt butiksvindue, til en offensiv strategi, hvor vi kaster alle kræfter ind i at gøre midtbyen attraktiv.

Jeg kan godt forstå, hvis butikkerne i Frederikshavn er lige så glade, som jeg var onsdag. Alle i byrådet udtrykte ønske om at forbedre forholdene for gågaden i Frederikshavn og deres butikker. Lad os handle på det i samarbejde med vores butiksliv.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close