Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
28.07.2020 | Af: Michael Frederiksen

Guidet Havne Trekking skal gøres permanent

Hele 65 personer deltog i havnerundturen for en uge siden, hvor Jan Michael Madsen var guide.
Sommerens Guidet Havne Trekking i Frederikshavn har vist sig at være så populær en aktivitet, at Frederikshavn Havn ønsker at gøre den over otte kilometer lange havnerundvisning mere eller mindre permanent.

 

- Vi oplever en mega succes. Det er meget imponerende og viser, at der en kæmpe interesse for havnen. Vi har allerede haft mange virksomheder, politikere og forskellige netværksklubber på besøg. Med Guidet Havne Trekking rammer vi en anden målgruppe, nemlig turisterne. Det er fantastisk, fordi vi hermed har mulighed for at få en masse ambassadører, når de rejser hjem til de byer, de kommer fra, siger direktør Mikkel Seedorff Sørensen, Frederikshavn Havn.

Hele 65 personer deltog i havnerundturen for en uge siden, hvor Jan Michael Madsen var guide. Han vurderer, at halvdelen var turister, mens den sidste halvdel var lokale.

- Det er tydeligt at mærke interessen for de historier, som er tilknyttet havnen. Vi har ramt plet med kombinationen af en ordentlig gåtur på over otte kilometer, masser af frisk luft og gode historier, mener Jan Michael Madsen.

Han er selv udlært på Alpha Diesel, interesserer sig meget for Frederikshavns historie og har fulgt de seneste års havneudvidelse fra nærmeste hold qua et tæt samarbejde med Frederikshavn Havn i forskellige sammenhænge.

- Når vi selv er på ferie, melder vi os gerne på forskellige ture. Vi har bare ikke den kultur i Frederikshavn med at tilbyde disse ture til vores gæster, men heldigvis tænkte vi: Nu gør vi det alligevel. Den store interesse taler sit tydelige sprog, siger Jan Michael Madsen.

Sommerens sidste Guidet Havne Trekking begynder kl. 11.15 i dag ved Krudttårnet. Her er Steen Heftholm guide.

Mikkel Seedorf Sørensen er slet ikke i tvivl om, at rundvisningerne skal fortsætte. Det kræver blandt andet, at der laves et guidekorps. Desuden mener havnedirektøren, at det er vigtigt, at der laves flere forskellige former for rundvisning.

- Der findes folk, som foretrækker at gå i tre-fire timer, andre vil gerne tage turen i bus, men jeg forestiller mig også, at vi tilbyder en rundvisning i båd, hvor jeg er sikker på, at springet fra verdens mest moderne recyclingværft til roen på Hirsholmen vil imponere folk, siger Mikkel Seedorff Sørensen.

Han gør også opmærksom på, at Frederikshavn Havn skal være klar til imødekomme efterspørgslen fra forskellige målgrupper. En dag kan det være en lejrskole, som er på besøg. Næste dage kan det være en virksomhed, som skal have en rundvisning i forbindelse med en konference i Frederikshavn. Og dagen efter er det måske en gruppe turister fra USA eller Kina, der vil høre mere om M.A.R.S., Stena Oil og Frederikshavns historie med mere.

Mikkel Seedorff Sørensen pointerer, at disse rundvisninger naturligvis vil blive gennemført i respekt for det erhvervsliv, som trods alt er havnens livsnerve. 

- Turister ønsker oplevelser, og det er en stor oplevelse for turisterne at besøge havnen i Frederikshavn og se virksomhederne udføre deres erhverv, siger Jan Michael Madsen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close