Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
23.09.2020 | Af: Michael Frederiksen

Gymnasium igen ramt af COVID-19: Elev smittet

En elev i 1.g på Frederikshavn Gymnasium er smittet med COVID-19.
Frederikshavn Gymnasium er ramt af et nyt tilfælde af COVID-19. En elev i 1.g er konstateret positiv. Seks andre elever i den pågældende klasse blev i dag hjemsendt.

 

De seks elever vurderes at være "nære kontakter" til den smittede, som heldigvis hverken har været i skole mandag, tirsdag eller onsdag.

- Som udgangspunkt er patienten selv ansvarlig for opsporing af sine nære kontakter, men i dette tilfælde har gymnasiets ledelse hjulpet eleven, forklarer rektor Thomas Svane, Frederikshavn Gymnasium, til Kanal Frederikshavn.

I mandags blev to andre klasser i 1.g hjemsendt, fordi en lærer er smittet med COVID-19. Da læreren blandt andet underviser i et såkaldt praktisk fag, blev alle elever i de to klasser sendt hjem, hvor de indtil videre modtager virtuel undervisning.

Status med de to klasser fra i mandags er, at pres på test-kapaciteten gør, at de sidste elever først er blevet testet i dag. Derfor bliver der tidligst normal undervisning fra næste uge.

To smittede i denne uge får ikke Thomas Svane til at frygte en udvikling som på Fredericia Gymnasium, der er hårdt ramt, når det gælder COVID-19.

- Jeg er indtil videre helt rolig. Det er vores vurdering, at der er tale om to enkeltstående tilfælde. Der er ingen sammenhæng mellem de to smittede, siger Thomas Svane.

De seks elever, der blev hjemsendt i dag, har via forskellige platforme mulighed for at følge undervisningen hjemmefra.

- Det er lidt udfordrende, men på den måde kan eleverne følge med i undervisningen. Vi efterlader dem ikke i et hul, og de undgår at få fravær, forklarer Thomas Svane.

24 personer er de seneste syv dage konstateret smittet med COVID-19 i Frederikshavn Kommune. Smittetallet er dermed faldet til 40. På Læsø er det steget til 112. Her er der nu to smittede. Smittetallene i Hjørring, Brønderslev, Aalborg og Jammerbugt er henholdsvis 48, 160, 84 og 26.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close