Gå til hoved-indhold
21. februar 2018 - kl. 04.02

Håndsrækning til mænd, som lider af depression

 • 1 af 5
  FOTO: Kirsten Christensen
 • 2 af 5
  FOTO: Kirsten Christensen
 • 3 af 5
  FOTO: Kirsten Christensen
 • 4 af 5
  FOTO: Privat
 • 5 af 5
  Kirsten Christensen (nr. to fra højre), Frederikshavn Inner Wheel, overrakte pengene til projekt Kom Videre Mand.
Af: Kanal Frederikshavn

Frederikshavn Inner Wheel har doneret 5000 kroner til projekt "Kom Videre Mand", som hjælper mænd, der kæmper med depression.

10. januar fejres Inner Wheels fødselsdag over hele jordkloden. Ideen er, at alle Inner Wheel-medlemmer verden over skal tænke på og gøre noget for andre.

Det gælder naturligvis også for Frederikshavn Inner Wheel.
Klubben ønsker at give en pengegave til understøttelse af et projekt, der hjælper mennesker på kanten på fode igen. Det var derfor naturligt at rette blikket mod projekt "Kom Videre Mand".

Skønt kun halvt så mange mænd som kvinder får diagnosen depression, begår dobbelt så mange mænd som kvinder selvmord. For mænd er mere tilbøjelige til at gå alene med deres problemer. Derfor har en række frivilligcentre søsat projekt Kom Videre Mand – et gratis tilbud, der skal hjælpe mænd med at komme videre efter at have mistet en hustru, været igennem en skilsmisse, blevet syge og eller arbejdsløse og så videre.

I hold på otte mødes de i samtalegruppe en gang om ugen i otte uger for at tale ud om det, de ikke kan tale med andre om. Især ikke med kvinder. Med forbavsende gode resultater. Projektet er ret konkret og har otte temaer, som man kommer igennem i de otte uger.

Efter de otte uger mødes mændene hver anden uge i De Frivilliges Hus i Mandecafeen for at hjælpe hinanden ind i et nyt netværk og for at dele gode oplevelser med hinanden samt ikke mindst for at støtte hinanden til at kunne se fremad og tale om det, som kan være svært.

Det er Inner Wheels ønske, at donationen kan være medvirkende til, at det bliver muligt også at tage for eksempel til bowling eller på fisketur, så der kommer fællesskab og fælles oplevelser ud af samværet i Mandecafeen.

Der har været afholdt et kursusforløb i 2017, og i 2018 forventes afholdt to forløb og flere i 2019. Det skal bemærkes, at der er venteliste for at få lov at deltage, så behovet er stort.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...