Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.01.2021 | Af: Michael Frederiksen

Handballperformance.com vil revolutionere håndbold

Jacob Strøm (t.h.) ses her sammen med Lasse Svan, som har investeret i den ny træningsplatform.
Sammen med tre verdensstjerner vil de to frederikshavnske brødre Jacob og Christian Strøm revolutionere træningen for håndboldspillere.

 

Strøm Performance ApS udvider sin online træningsplatform til håndbold og håber at kunne påvirke udviklingen af håndboldspillere positivt. Med i setuppet er tre verdenskendte håndboldspillere, som netop har investeret i platformen.


Rasmus Lauge, Niklas Landin og Lasse Svan mener, at den bliver en gamechanger for håndboldspillere og deres måde at performe på.

Den danske landsholdstrio er gode venner og blandt de bedste i verden. De ved om nogen, hvad det kræver at præstere på højeste niveau. Sammen ser de frem til at kunne give noget tilbage til håndbolden, der hele livet har betydet meget for dem.

- Vi går alle tre meget op i, at vores krop fungerer, og vi ved, hvordan det er at arbejde på højeste niveau. Vi er alle tre med på lige fod og gør det her, fordi vi vil give noget tilbage til håndbolden, lyder det fra Lasse Svan.

Handballperformance.com hedder deres nye platformen, som tilbyder specifik træning til håndboldspillere, som ønsker at blive hurtigere, stærkere og mere eksplosive. På platformen får spillerne adgang til styrketræning, løbetræning samt hjemmetræning, så ambitiøse håndboldspillere kan blive bedre på banen. Dette unikke setup har fået de tre professionelle håndboldspillere Lasse Svan, Niklas Landin og Rasmus Lauge til at investere i platformen.

- Handballperformance.com vil komme til at revolutionere håndbold og gøre spillerne endnu bedre til at performe, når de får de rigtige træningsprogrammer. For det handler ikke kun om at være god til håndbold, men at man også har den rette styrke og fleksibilitet. Og det får man via Handballperformance.com, siger den danske landsholdsmålmand Niklas Landin.

37-årige Lasse Svan, som spiller i SG Flensburg-Handewitt, bakker op:

- I en stor del af min professionelle karriere havde jeg ikke en fysisk træner tilkoblet. Det er en mangel i sporten. Jo tidligere man som atlet får en fysisk træner tilkoblet desto bedre, fordi man kan tage sin karriere til et helt andet niveau. Derfor kommer Handballperformance.com til at blive en game changer. Vi kan udvikle talenter i en helt anden liga med det her setup, forklarer Lasse Svan.

Idéen til platformen blev grundlagt for tre år siden, da de to brødre fra Frederikshavn kunne se en tendens til, at styrketræning bliver nedprioriteret i mange store sportsgrene – især inden for fodbold og håndbold - hvorefter de startede fodboldperformance.dk.

- Styrketræning bliver let misforstået, og mange tror, at styrketræning bare er styrketræning, men der er kæmpe forskel på at træne for at blive hurtigere og for at blive større, udtaler Jacob Strøm.

De oplevede, at flere professionelle fodboldspillere og håndboldspillere fra diverse ligaklubber på eget initiativ kontaktede dem for at få et træningsprogram. Nogle fodboldspillere rejste sågar flere hundrede kilometer til Skagen for at blive trænet af Jacob Strøm, der har en kandidat i idræt fra Aalborg Universitet med speciale i performance og træningsfysiologi.

- Vores krop er fysiologisk set unik og responderer forskelligt på forskellige træningsformer, og det kan for de fleste være svært at gennemskue, hvad, hvordan og hvor meget man skal træne for netop at blive bedre til sin sportsgren. Derfor har vi specialiseret os i sportsspecifik træning, så vores medlemmer rent faktisk bliver hurtigere og mere eksplosive, siger Jacob Strøm.

Sammen med sin seks år yngre bror har de selv bygget deres online træningsplatform og arbejder fortsat på at forbedre den.

- Vores platform er unik, og vi arbejder intenst på at udvikle den, så vi på sigt vil kunne indsamle vigtig og afgørende data om styrke, sprint, hoppehøjde, skadesrisiko og så videre på spillerne, hvilket vil gavne spillerne, trænerne, klubberne og den generelle talentmasse i Danmark, udtaler Christian Strøm.

Rasmus Lauge, der for fjerde gang i sin karriere er ude med alvorlig knæskade og dermed misser VM i Egypten i denne måned, har selv taget kurser for bedre at forstå samspillet mellem kroppen og den rette træning.

- Da jeg i sin tid blev skadet for første gang, begyndte jeg at beskæftige mig mere med, hvordan kroppen egentlig hænger sammen, husker Rasmus Lauge tilbage og uddyber:

- Det er fedt at se en online platform med specifik træning til håndbold. Jeg er glad for at være med ombord, da det har været en klar mangel i sporten, og det her ser virkelig ud til at kunne ændre talentudviklingen for rigtig mange spillere. Kæmpe thumbs up herfra, kvaliteten er i top, mener Rasmus Lauge.

Handballperformance.com har allerede fået positiv feedback og mange tilmeldinger på deres "early bird liste" - på trods af, at programmerne først lanceres i januar 2021, hvor der ikke kun satses på det danske marked, men også de tyske spillere får adgang, ligesom det forventes, at resten af verden hopper med på bølgen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

FOTO: Presse

FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close