Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.09.2021 | Af: Marcus Linkhorst

Handelsskole-elever lærte om tysk politik

De to ældste årgange på Frederikshavn Handelsskole lærte i går om tysk politik, da freelance-journalisten Lasse Soll Sunde holdt foredrag på Frederikshavn Handelsskole.

 

Det er de færreste unge mennesker, der kender Olaf Scholz, Armin Laschet og Annalena Baerbock, men mandag formiddag var der sat halvanden time af til eleverne fra 2.g og 3.g på Frederikshavn Handelsskole, så de kunne blive klogere på dem og deres politik.

Skolen havde nemlig fået journalist og Tyskland-korrespondent Lasse Soll Sunde til at komme og snakke om det tyske valg, der skal afholdes 26. september i år. Et valg, der for første gang i 16 år ender ud i en ny Kansler, da den konservative Angela Merkel stopper efter 16 år.

I sit foredrag fortalte Lasse Soll Sunde om de tyske partier, deres mærkesager og - for at kunne relatere til partierne - hvem, de er sammenlignet med de danske partier, som de fleste nok kender lidt bedre til.

Han fortalte samtidig også om de seneste meningsmålinger, hvor blandt andet SPD - det tyske socialdemokratiske parti - er gået fra 15 til 25 procent samt at være den foretrukne Kansler-kandidat blandt det tyske folk.

Tysklærer Lene Porsborg, der havde arrangeret foredraget, er også begejstret for den viden, eleverne gik derfra med. Hun påpeger nemlig, at Tyskland spiller en stor rolle i forhold til Danmark.

- Det er som dansker vigtigt at interesse sig for det tyske valg, da valgets udfald har stor betydning for den kurs Tyskland - og med al sandsynlighed også EU - vil udstikke fremover. Tyskland er sammen med USA Danmarks vigtigste handelspartner, og erhvervslivet hungrer derfor efter tyskkyndig arbejdskraft.

- Foredraget med Lasse Soll Sunde var med til at anskueliggøre det tyske politiske system og dermed også forøge interessen for Tyskland, der er vigtig for evnen til at lære tysk, siger Lene Porsborg.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Lene Porsborg

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close