Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.02.2021 | Af: Michael Frederiksen

Hardam er bogholder: Tal er ikke fremmed læsning

Mette Hardam mener ikke, at disse tal kan misforstås. Der står, at Bannerslundhallen skal have et driftstilskud på 850.074 kroner.
Fronterne bliver skarpere og skarpere trukket op i sagen om størrelsen på Frederikshavn Kommunes driftstilskud til den selvejende institution Bannerslund Idræts- og Aktivtetscenter i Elling.

 

Venstres gruppeformand, Mette Hardam, reagerer nu på anklagerne fra Socialdemokratiets gruppeformand, Bjarne Kvist. Han kalder det valgflæsk og politisk plat af værste skuffe, når Mette Hardam bakker Christian Bang fra SEIF Håndbold op, men samtidig stemmer for driftsaftalen.

SEIF Håndbold har netop købt Bannerslundhallen af Frederikshavn Kommune, men de strides om størrelsen på det kommunale driftstilskud. 500.000 kroner skiller parterne.

- Faktum er, at Bannerslundhallen er overdraget til selveje med de tilskud, kommunen drev hallen for, mener borgmester Birgit S. Hansen (S).

Bjarne Kvist bakker sin partifælle op:

- Sagen er i al sin enkelthed, at Bannerslundhallen får nøjagtigt det, kommunen drev den for. Det, der - før valgkampen startede - var fuld politisk enighed om, og det, som var forudsætningen for overtagelsen, nemlig 850.000 kroner om året.

Mette Hardam påstår fortsat, at SEIF har ret. Der mangler 500.000 kroner.

- I mit civile liv er jeg regnskabsuddannet, og tal er derfor ikke fremmed læsning. Det tror jeg for den sags skyld heller ikke, at det er for Christian Bang, som er bankuddannet. Socialdemokratiet spørger os, hvor vi vil finde de 500.000 kroner? De er allerede fundet, og det fremgår allerede af budgettet. Så jeg kan jo passende vende spørgsmålet på hovedet og spørge Socialdemokratiet: Hvem vil I give den halve million kroner, som nu bliver til overs i Kultur og Fritidsudvalgets budget?, siger Mette Hardam, som er formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Socialdemokratiet mener, at det kommunale driftstilskud på 835.074 kroner er inklusiv gebyrbetaling (køb af haltimer) på 518.000 kroner. SEIF - bakket op af Mette Hardam - hævder, at gebyrbetalingen kommer oveni det kommunale driftstilskud.

- Ingen af de fremlagte tal er pålagt lukkethed. De fremgår af flere dagsordener for Kultur- og Fritidsudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet, og vi har i enighed nikket til dem flere gange, pointerer Mette Hardam.

Hun tilføjer, at gebyrbetalingen endda er nævnt separat i sagsfremstillingen på Byrådets dagsorden i august. Her kan man læse, "at Bannerslundhallen kommer til at indgå i kommunens gebyrmodel for køb af timer til foreningsbrug med op til 1.850 timer = 518.000 kr.".

- Jeg bliver nødt til at understrege, at driftstilskud og gebyrbetaling står to forskellige steder i budgettet. Der er faktisk ikke så meget at være i tvivl om, anfører Mette Hardam.

Bjarne Kvist undrer sig over, hvorfor Mette Hardam stemte for driftsaftalen med Bannerslund Idræts- og Aktivitetsenter, når hun hårdnakket påstår, at kommunen snyder SEIF Håndbold for 500.000 kroner.

- Det er mildest talt en besynderlig ageren at stemme for noget, som man åbenbart er lodret imod, mener Bjarne Kvist.

Hertil svarer Mette Hardam:

- Hvorfor stemte jeg så for den reviderede aftale? Ja, det ved jeg, at Bjarne Kvist har været tilstrækkelig længe nok i politik til at vide. Bevæggrundene fra et lukket møde må ikke refereres, så den fælde falder jeg ikke i.

Venstre ærgrer sig over, at uoverensstemmelserne først kommer frem nu.

- Det er direkte uordentligt at lade frivillige arbejde i den tro, at hallen er overgået til selveje og så bagefter komme med en revideret aftale, udtaler Mette Hardam.

Hvad er din reaktion på Bjarne Kvists påstand om valgflæsk?

- Den risiko er der jo altid ved at have en mening i et valgår. Det kan også betragtes som helt almindelig politisk arbejde, som vi i det nuværende byråd rent faktisk får betaling for, og derudover kan det ikke mindst betragtes som ordentlighed, siger Mette Hardam, Venstres gruppeformand og borgmesterkandidat ved kommunalvalget i november i år.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Frederikshavn Kommune

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close