Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.02.2021 | Af: Michael Frederiksen

Hardam: SEIF har ret - efterlyser mere dialog

Sagen om uenigheden i det kommunale driftstilskud til Bannerslundhallen i Elling er ét af flere eksempler på manglende dialog i Frederikshavn Kommune, mener Venstre.

 

- Aktuelt har vi to sager, hvor manglende dialog gør livet surt for de frivillige, som knokler for at skabe attraktive forhold for deres medlemmer. Ud over Bannerslundhallen tænker jeg på skydebanesagen i Sæby, siger gruppeformand Mette Hardam (V).

SEIF Håndbold har overtaget Bannerslundhallen, men der er opstået uenighed om det kommunale driftstilskud. SEIF pointerer, at kommunen skal yde et tilskud på 835.000 kroner plus 518.000 kroner i halleje (gebyr). Kommunen vurderer derimod, at de 835.000 kroner er inklusiv hallejen på 518.000 kroner.

Mette Hardam mener, at SEIF Håndbold har ret.

- Det står sort på hvidt i vores budget, at de skal have 835.000 kroner, og derudover kommer hallejen. Det samme gælder for alle andre selvejende haller. For eksempel får Ålbæk Idrætscenter et driftstilskud på 1.482.487 kroner. Det står i budgettet på lige fod med Bannerslundhallens 835.000 kroner, og det fremgår af Ålbæk Idrætscenters regnskab, at de derudover får 369.239 i halleje, påpeger Mette Hardam.

Venstre forsøgte på mødet i Kultur- og Fritidsudvalget at samle flertal for en juridisk redegørelse, men dette forslag var der ikke flertal for.

- Det eneste fornuftige vil være at få en uvildig ekspert til at se på sagen og få genoptaget dialogen. Sikkert er det i hvert, at enten DGI’s jurist, som har rådgivet Bannerslundhallen, eller kommunens jurist har ret. I mine øjne er der ingen tvivl om, at Bannerslundhallen har fat i den lange ende, siger Mette Hardam.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close