Gå til hoved-indhold
01. december 2022 - kl. 11.12

Henning Kjeldsen går fri: Opgiver at anke sagen

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Henning Kjeldsen har nu kastet sin kærlighed på Maskinrummet - et unikt museum på Skagen Havn med en udstilling af blandt andet gamle skibsmotorer og meget andet med relation til det maritime.
Af: Kanal Frederikshavn

Den tidligere storfisker Henning Kjeldsens frifindelse er så solid, at der ikke er grundlag for, at sagen kan komme i Højesteret. Anklagemyndigheden opgiver at anke sagen, skriver Finans.dk.

Henning Kjeldsen blev i første omgang dømt for at fuske med fiskekvoter og idømt en bøde på 54 millioner kroner. Derudover blev han idømt et konfiskationskrav på 162,5 millioner kroner i byretten.

Sagen blev anket til landsretten, og i slutningen af november frifandt Vestre Landsret fiskeren fra Skagen og de øvrige tiltalte, blandt andre advokat Lars Espersen fra Frederikshavn.

Nu ligger det altså fast, at sagen slutter her, skriver TV2 Nord.

- Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet har efter nærlæsning af dommens præmisser vurderet, at afgørelsen ikke giver grundlag for, at anklagemyndigheden søger Procesbevillingsnævnets tilladelse til at indbringe sagen for Højesteret, siger vicestatsadvokat Kristian Kirk Petersen til Finans.

Henning Kjeldsen ejer en række selskaber gennem sit holdingselskab, der i 2021 bogførte et overskud på 76 millioner kroner og en egenkapital på 2,6 milliarder kroner. For fem år siden lød den "kun" på 495 millioner kroner.

Henning Kjeldsen har for nylig offentliggjort to store byggeprojekter i Skagen. Han vil opføre et hotel- og feriecenter med wellness i luksusklasse i Lille Skagen. På havnen investerer han i en udstillings- og eventbygning til Maskinrummet, som er et unikt museum med en udstilling af blandt andet gamle skibsmotorer og meget andet med relation til det maritime.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...