Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
26.10.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Henning Kjeldsen vil frifindes i landsretten

Den 59-årige tidligere storfisker Henning Kjeldsen fra Skagen vil frifindes i landsretten.


 

Han blev i december sidste år fundet skyldig i den hidtil største kriminalsag inden for dansk erhvervsfiskeri. Henning Kjeldsen blev ved Retten i Holstebro idømt en bøde på 54 millioner kroner for at have snydt med fiskekvoter.

Fiskeren og ni andre tiltalte i sagen ankede på stedet byrettens dom, og nu skal sagen prøves i Vestre Landsret. Sagen indledes onsdag formiddag, og kravet fra de tre forsvarsadvokater er frifindelse, skriver Ritzau.

Anklager Louise Pedersen, senioranklager Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet (SSK), mener tværtimod, at bøden er for lille.

- Vi har en påstand om skærpelse, fordi vi mener den straf og bøderne er for lave. Det er selvfølgelig en stor og omfangsrig sag, hvilket også afspejles i hvor lang tid, der blev brugt i byretten, siger Louise Pedersen til TV2 Nord.

Retssagen startede helt tilbage 24. februar 2020 – domsafsigelsen ved Retten i Holstebro faldt 17. december sidste år.

Her blev otte ud af de ti tiltalte, som udover Kjeldsen selv også talte revisorer, hans hustru samt stedsøn, idømt bødestraf. Kun stedssønnen gik fri.

Ifølge DR Nyheder frasolgte han i foråret kvoter til en værdi af 2,4 milliarder kroner.

Der er således afsat 44 retsdage.

Henning Kjeldsen har de seneste uger offentliggjort to store byggerier i Skagen. Hans maritime museum, Maskinrummet, flytter ind i en ny kæmpe bygning på havnefronten, og i Lile Skagen opfører Henning Kjeldsen et feriecenter med hotelværelser, fritidshuse, svømmehal og spa.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close