Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.09.2022 | Af: Andreas O. Hansen

Herrefight fra høgene sikrer sejr over Esbjerg

Foto: Helle Krag Hornshøj
Frederikshavn White Hawks tog mandag aften en flot arbejdsejr over Esbjerg Energy på hjemmebane. På en stærk holdindsats, og med mål fra Christopher Frederiksen og Daniel Trkulja, blev vestjyderne slået 2-1. Også høgenes tjekkiske mur, Tadeas Galansky, var stærk medvirkende til, at White Hawks kunne sætte tre point ind på kontoen. 

 

White Hawks var uden en skadet Jesper Jensen og Jonas Jakobsen, og heller ikke Jesper Dahlroth var omklædt til kampen. Dagens gæster kom til Frederikshavn med kun et enkelt point på kontoen, og har dermed ikke fået nogen god start på sæsonen.

God blev starten heller ikke for vestjyderne i dagens opgør. Godt nok måtte Galansky først bevise sit værd, da WH kom i undertal efter tre minutter, men da hjemmeholdet blev fuldtallig, slog de til med en scoring.

Esbjerg-keeper, et velkendt ansigt i det nordjyske, Mathias Seldrup, var ude på en skovtur. Det efterlod et helt tomt mål til Christopher Frederiksen, som midt i en stor klump fik skubbet pucken over stregen - 1-0 efter seks et halvt minut.

Høgene fik også chancen i powerplay, hvor Radek Cip var tæt på at gøre det til 2-0 tæt foran Seldrup, som dog var på sin plads denne gang. Kort efter måtte også hjemvendte Philip Larsen, som gæsterne har store forhåbninger til i denne sæson, tage plads i straffeboksen efter god fight fra WH's unge fjerdekæde.

I undertal stod Edgars Kulda pludselig alene foran Tadeas Galansky, og så måtte han igen agere redningsmand, mens holdkammeraterne ikke fik spillet sig frem til noget i deres andet powerplay.

1-0 efter første periode, hvor høgene selv overlevede to undertalssituationer i de sidste minutter. Skudstatistikken førte Esbjerg 8-5.

Anden periode startede gæsterne med et langt pres, og White Hawks kom i undertal for fjerde gang, og så gik den ikke længere. Søren Nielsen udlignede til 1-1 i tiden 24:21 - et klart signal om at holde sig fra straffeboksen.

Sebastian Brinkmann havde en god mulighed for at bringe WH foran igen på en friløber, efter ni minutter, men den duel vandt Mathias Seldrup.

Herfra sad gæsterne på spillet, men blev aldrig farlige, for hjemmeholdet kæmpede hårdt i egen zone og holdt vestjyderne fra store chancer - lige bortset fra da Søren Nielsen, alene med Galansky, sendte pucken på stolpen.

I stedet for en Esbjerg-føring slog høgene kontra og halvandet minut før tid sendte Daniel Trkulja pucken op i nettaget til 2-1, assisteret af Aleksi Halme.

Periodens resultat efter en skudstatistik gæsterne førte 19-10.

Tredje periode blev indledt med store redninger fra Tadeas Galansky, da Esbjerg i et par situationer kom tættere på mål.

Efter seks minutter misbrugte White Hawks et powerplay, men om ikke andet satte det en stopper for vestjydernes pres og gav høgene blod på tanden.

For de kæmpede hårdt videre, uden på nogen måde at trække sig tilbage, samtidig med at mere og mere tid gik af uret - og kom gæsterne frem til noget, stod Tadeas Galansky i vejen.

Med fem minutter igen blev det dog for alvor farligt, da Nikolaj Kristensen tog en udvisning, og så var stolpen, for anden gang i aften, med White Hawks.

Esbjerg tog time-out og keeperen ud med 1:41 igen på uret. Men til høje klapsalver fra de omkring 900 tilskuere hev og sled høgene det sidste energi ud af sig, og holdt resultatet på 2-1.

Dermed sikrede de sig en flot arbejdessejr på en stærk holdindsats, og cheftræner Pelle Hånberg kvitterede med skulderklap til samtlige spillere, da de forlod isen.

Fredag aften venter der høgene en hård opgave, når de gæster de danske mestre, Aalborg Pirats, i Gigantium med kampstart kl. 20:00.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Helle Krag Hornshøj

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close