Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.10.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

HF&VUC NORD: Nyt læsecenter åbnede

I torsdags åbnede et helt nyt læsecenter på HF&VUC NORD på Kærvej i Frederikshavn. Et center, som fremover skal hjælpe voksne til at nå deres uddannelsesdrømme. Åbningen blev fejret på behørig vis med tale fra forstanderen, pindemadder - og traditionen tro blev det røde bånd klippet. 

 

En stab af kompetente medarbejdere står klar til at hjælpe borgere, som enten har brug for et kompetenceløft eller som oplever udfordringer ved at læse, skrive eller regne. Mulighederne er mange.

- HF&VUC NORDs nye læsecenter i Frederikshavn er et gratis tilbud med overordnet tre funktioner: At hjælpe vores egne kursister, som allerede går i huset. Det kan for eksempel være, at de har brug for faglig støtte i matematik eller dansk. Samtidig kan vi tilbyde afklaring og undervisning i forbindelse med ordblindhed. Har man en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, for eksempel en ADHD-diagnose, tilbyder vi desuden Special Pædagogisk Støtte (SPS). Her kan man få tilknyttet en vejleder, som kan støtte én i gennemførelsen af en uddannelse, siger Trine Tvilling Krøgh, koordinator og daglig leder af læsecentret, og hun fortsætter:

- Læsecentrets anden funktion er at hjælpe virksomheder, som har brug for kompetenceløft af medarbejdere. Det kan være på grund af øget krav til medarbejdernes it-færdigheder eller deres almenfaglige kompetencer. Her afklarer vi den enkelte medarbejder og tilbyder efterfølgende undervisning – begge dele ofte ude på virksomheden.

Hele forløbet er gratis.

HF&VUC NORD er også for den almindelige borger, der har brug for opkvalificering eller afklaring og undervisning i forhold til ordblindhed.

Her kan det også være borgere, der er henvist fra jobcenter eller kommune - mulighederne er egentlig mange. Med det nye fysiske center håber vi, at det bliver nemmere at komme ind eller slå på tråden. Vi er løsningsorienteret og forsøger at imødekomme den enkelte borger. Døren er nu åben – så brug os, lyder opfordringen fra Trine Tvilling Krøgh.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close