Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.07.2020 | Af: Michael Frederiksen

Hjortshøj og Falden vil gerne fortsætte i byrådet

To "veteraner" mere i den socialdemokratiske byrådsgruppe i Frederikhavn Kommune melder nu ud, at de ønsker at genopstille ved kommunalvalget næste år i november.

 

Det drejer sig om 71-årige Irene Hjortshøj og 68-årige Karl Falden, som ved valget i 2017 blev valgt ind med henholdsvis 279 og 169 personlige stemmer.

- Det er korrekt at jeg er 71 år, men det er ikke så relevant i min optik. Politik er et tillidshverv, hvor du repræsenterer en gruppe borgere, der har stemt på dig. Og jeg forholder mig hovedsageligt til de borgere, og jeg er sikker på, at de har taget såvel alder som holdninger, gennemslagskraft og opnåede resultater ind i deres overvejelser, da de satte deres kryds ved valget sidste gang. Det vil de også gøre ved næste valg, udtaler Irene Hjortshøj.

Karl Falden har overvejet situationen nøje.

- Jeg er klar til fire år mere. Det er rigtig, vi mangler unge mennesker til at stille op, men en god blanding af erfaring og nye medlemmer synes jeg, er godt. Der er utrolig meget at tage stilling til, siger Karl Falden.

Irene Hjortshøj ser også gerne flere yngre medlemmer af byrådet.

- Men det skræmmer mig ikke, at en tredjedel af den socialdemokratiske gruppe er over 70 år. Byrådet skal ideelt set reflektere befolkningens sammensætning, så det er i fin tråd med det, mener hun.

- Det er op til hver enkelt kandidat at fortælle vælgerne, hvilke holdninger og hvilken politik kandidaterne går til valg på. Herefter er det vælgernes rolle at pege på de kandidater, de synes, stemmer bedst overens med deres egne holdninger. Det stoler jeg på, de gør ved næste valg, nøjagtig som de har gjort ved alle tidligere valg, lyder det fra Irene Hjortshøj.

Hun mener stadig, der er brug for hende i Frederikshavn Kommune.

- Jeg har altid levet efter det princip, at hvis du har evnerne og lysten, så har du også forpligtelsen til at bidrage til samfundet. Og jeg vil gerne være med til at sætte mit præg og indflydelse på den politiske dagsorden og for udviklingen af vores kommune og vores velfærd. Som i mit hidtidige politiske arbejde har jeg altid forsøgt at repræsentere de svageste i vores samfund, og det vil jeg blive ved med - uanset alder, fastslår Irene Hjortshøj.

Karl Falden er inspektør i Frederikshavn Boligforening, hvor han har arbejdet i 43 år. Han forventer at stoppe med udgangen af 2021.

- Bliver jeg genvalgt, vil jeg bruge al min tid fremadrettet på byrådsarbejde, siger Karl Falden, der er medlem af Socialudvalget og Teknisk Udvalg samt formand for Trafiksikkerhedsudvalget.

Tidligere har 69-årige Ole Rørbæk Jensen udtalt til Kanal Frederikshavn, at han ønsker at genstille. Ligeledes 69-årige Bjarne Kvist giver også udtryk for, at han går efter fire år mere i byrådet - uden dog at sige det direkte.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close