Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.07.2020 | Af: Michael Frederiksen

Hockeycamp-deltager smittet med COVID-19

En tjekkisk målmand, som i sidste uge var til prøvetræning på to afgrænsede målmandstræninger under Frederikshavn Ishockey Klubs Hockeycamp, er tirsdag i denne uge testet positiv for COVID-19. Det bekræfter FIK’s formand, Søren Klyvø, over for Kanal Frederikshavn.

 

160 unge spillere deltog i den årlige Hockeycamp. Hertil kommer cirka 100 trænere, ledere og frivillige plus forældre. 27 personer er udpeget til at have været i tæt eller måske tæt kontakt med den tjekkiske målmand, der i den kommende sæson skal spille på FIK’s U20-hold. De 27 udvalgte skal nu alle testes for COVID-19.

Blandt de 27 er tre ligaspillere fra Frederikshavn White Hawks. Alle ligaspillere er derfor også blevet testet.

- Den største kunst lige nu er at undgå unødig bekymring, og i den forbindelse vil jeg gerne understrege, at vi i afvikligen af campen og indkredsningen af de nære kontakter til den mulige smittebærer gør mange gange mere end anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen. Vi er i tæt dialog med myndighederne og får ros for vores hurtige og effektive håndtering, fastslår Søren Klyvø.

Den tjekkiske målmand havde ingen symptomer på COVID-19, da han vendte hjem fra Frederikshavn. Han havde dog deltaget i en anden Hockeycamp ugen inden, hvor en deltager viste sig at være smittet med COVID-19. Familien blev derfor testet, og resultatet kom i tirsdags. Målmanden og hans far er smittet, mens hans mor og to søskende ikke er smittet. Familien var med i Frederikshavn. Sundhedsmyndighederne håndterer eventuelle nære kontakter på de overnatningssteder, familien har benyttet i Frederikshavn.

Meldingen fra Tjekkiet udløste travlhed i FIK, som har valgt taktikken "hellere gøre for meget end for lidt" i forhold til anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen. Det samme var tilfældet med afviklingen af årets Hockeycamp.

- Vi har fulgt alle Danmarks Idrætsforbunds regler for afviklingen af sommeraktiviteter for børn og unge. Vi havde endda både livrem og seler på. Her tænker jeg blandt andet på antal spillere i hvert omklædningsrum, opdeling i zoner, ekstra telte, masser af håndsprit og flere gange rengøring om dagen og ekstra information til deltagere og forældre, forklarer FIK-formanden.

FIK afventer nu resultaterne af de 27 personer, som er blevet bedt om at lade sig teste. Er der flere smittede, skal der foretages en ny vurdering af, hvem den eller de pågældende har været tæt på i de seneste 48 timer frem til den positive test.

- Myndighedernes betragter ikke tilfældet som et udbrud og anbefaler umiddelbart ikke yderligere tiltag for deltagerne på vores sommercamp i sidste uge. Skulle det ændre sig, kontakter vi med det samme de relevante personer, forsikrer Søren Klyvø.


 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close