Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.03.2023 | Af: Andreas O. Hansen

Høgene mistede pusten i Herning og tabte 3-0

Foto: Helle Krag Hornshøj
Tirsdag aften tabte Frederikshavn White Hawks den tredje kvartfinale 3-0 i Herning. Tadeas Galansky sikrede med flere store redninger, at nederlaget ikke blev større, mens høgene ikke havde mange chancer offensivt med blot 10 skud på mål. Herning havde modsat 34 afslutninger på Galansky.

 

Høgene skulle forsøge at bryde en stime, da de skøjtede på isen til tredje kvartfinale i KVIK Hockey Arena. Herning har nemlig vundet samtlige fire hjemmekampe mod White Hawks i denne sæson. Skal høgene lave mirakter i serien, skal der vindes minimum en kamp på midtjydernes is, og med søndagens flotte arbejdssejr til høgene var optimismen og taktikken klar.

Høgene var også godt med fra start, men det var et langt mere vågent Herning-mandskab, som WH stod overfor i aften - og som perioden skred frem, tog de også over på spillet.

Tadeas Galansky måtte derfor hive et par store redninger frem på store Herning-chancer, inden White Hawks midtvejs leverede et skidt powerplay.

Kort efter skøjtede Lucas Bang alene imod WH-målet, men på ny stod Galansky på sin plads, og igen med seks minutter var tjekken skyld i, at der endnu stod 0-0.

Men det var Herning, som offensivt sad på spillet, og efter et kvarter kunne Morten Poulsen hamre pucken op i målhjørnet til 1-0.

Galansky forsatte med flere store redninger, hvilket betød, at Herning ikke kom yderligere foran på en skudstatstik, de førte 11-3 efter 20 minutter.

I anden periode dominerede Herning også offensivt, hvilket betød, at de kom foran 3-0. Først var det Gordon Ballhorn, der efter otte minutter tog turen rundt om høge-målet, og via Daniel Madsens skøjte fik pucken i mål til 2-0. Meget uheldigt for gæsterne.

Seks minutter senere spillede hjemmeholdet sig igennem WH-defensiven, og Mathias Bau first-timede pucken i mål til 3-0. Baus første scoring i serien.

I powerplay havde midtjyderne også en afslutning på overliggeren kort inden pausen. Skudstatstikken hed 23-8 til Herning efter 40 minutter.

Tredje periode blev rodet med en række udvisninger - tre til White Hawks og to til Herning. Og ligesom de to foregående perioder var Herning dominerende, og White Hawks var aldrig tæt på at gøre det spændende til sidst.

3-0 stod der forsat på måltavlen efter 60 minutter, og Herning fører dermed serien 2-1 inden fjerde opgør spilles på fredag kl. 20.00 i Nordjyske Bank Arena.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Helle Krag Hornsh?j

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close