Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
02.03.2021 | Af: Andreas O. Hansen

Høgene tog en sikker fem-måls sejr over Herlev

Frederikshavn White Hawks vandt sikkert 6-1, da de tirsdag aften tog imod Herlev Eagles hjemme i Nordjyske Bank Arena. Høgene var uhyre effektive på deres chancer, og trods ganske få afslutninger på mål førte de 4-1 efter de to første perioder. Tidligt i tredje periode lukkede og slukkede de med to hurtige scoringer.

 

Med Aleksandr Bumagin skadet trådte Nikolaj Krag Christensen ind i kæden med Jesper Jensen og Christopher Frederiksen, og da Mathias Mølgaard - ligesom i søndags i Vojens - også sad ude, spillede Kyle Hope angriber i andenkæden med Sebastian Brinkman og Lucas Andersen. Mathias Seldrup er også på skadeslisten med en brækket finger, og det betød, at Filip Larsson vogtede målet.

White Hawks fik ikke nogen nem start. Herlev pressede fra første puck-kast, og med rod i udskiftninger var WH en kort overgang seks mand på isen, og korrekt udvisning efter fire minutter.

Det blev også til et 5 imod 3 powerplay til Herlev, da Rasmus Søndergaard ligeledes måtte sætte sig i straffeboksen for tripping.

Filip Larsson blev testet i målet, men med et par gode ben-parader lukkede svenskeren af, inden holdkammeraterne fik clearet pucken, og man igen blev fuldtallig.

Forløbelig ganske få chancer, og man skulle helt hen til det 12. minut, før høgene fik deres anden afslutning på mål - og det endte med en scoring fra backen Elias Ulander, finnens første i WH-trøjen.

Ulander var gået med frem på en kontra, og tæt foran mål fik han pucken fra Gorm Topholt og satte den mellem benene på Herlev-keeper Christian Elmose Christensen til 1-0.

White Hawks kom i powerplay straks efter, uden det blev farligt. Til gengæld havde man overtaget spillet og sad på pucken perioden ud.

Thomas Søndergaard var tæt på halvandet minut før pausen, da han stod alene foran Christian Elmose Christensen, som dog vandt duellen.

Mere skarp var Nikolaj Krag Christensen kort efter, da han opfangede sin egen retur, tog et ekstra skøjtetag til siden og satte pucken højt i målet til 2-0.

Periodens resultat efter en skudstatistik, som WH førte 8-5.

Som i første periode lagde gæsterne også bedst ud i anden periode. Hele seks afslutninger fik Herlev sendt afsted på de to første minutter.

Filip Larsson stod dog en god kamp, også med lidt held, da overliggeren var med ham på Matthias Asperup håndledssvirp efter fire minutters spil.

WH kom i overtal efter syv minutter, uden man fik udbytte. Modsat var gæsterne dog heller ikke skarpe, da Kyle Hope røg til afkøling for late-hit, og Niklas Pavel straks efter for at skyde pucken ud af spil.

Ganske stærkt fik høgene klaret to mand i undertal i næsten to minutter - endda med en scoring, da fjerdemanden kom på isen. Kyle Hope loppede pucken ud i midt-zonen, direkte ned i bladet til Jesper Jensen, som fik frit løb på mål. Her scorede Jensen sikkert til 3-0 efter 12 minutter.

Fortjent, målt på spil og chancer, fik gæsterne en hurtig reducering til 1-3 bare 40 sekunder efter. Magnus Molge opfangede en farlig retur fra Filip Larsson, og lidt for nemt fik han plads og tid til at slå den i kassen.

White Hawks kom i overtal igen og fik stillet op og pressede på, men afslutningerne nåede ikke indenfor målrammen. Alligevel blev det 4-1 på WH's blot tredje skud på mål i perioden.

Gæsterne var blevet fuldtallige, men fik ikke ryddet op. Justin Shugg opfangede pucken på blå linje, klappede straks til den og sendte den højt i målet med et minut igen.

Skudstatistikken førte gæsterne komfortabel med 23-12, men White Hawks var foran med tre mål inden sidste periode.

En føring, der var forøget til fem mål efter blot halvandet minut af tredje periode. Først skovlede Lucas Andersen en retur i kassen, inden Gorm Nyberg Topholt, 22 sekunder efter, skøjtede pucken ind i zonen og midt fra slottet sendte den i nettet til 6-1, uassisteret.

Kort efter dansede pucken også på stregen, og Kyle Hope var millimeter fra at kunne hjælpe den det sidste stykke på vej. Han blev dog forhindret og i stedet fik gæsterne deres femte udvisning i kampen.

Det blev dog ikke til flere mål, heller ikke modsat, så sejren kom aldrig i fare. Høgene kørte den sikkert hjem perioden ud.

Trods sejren rykkede White Hawks ikke tættere på femtepladsen, idet SønderjyskE hentede tre point i Rødovre. Høgene er stadig 3,5 point efter SønderjyskE med tre kampe igen.

Fredag skal White Hawks en tur til Rødovre. Her der kampstart i Rødovre Centrum Arena kl. 19.00.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Andreas O. Hansen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close