Gå til hoved-indhold
18. februar 2024 - kl. 00.02

Hoffet svarer på invitation til købstadsjubilæum: Send ny invitation

 • 1 af 2
  Kong Frederik besøgte Frederikshavn - som kronprins - da byen i 2018 fejrede 200-års købstadsjubilæum. Foto: Helle Krag Hornshøj
 • 2 af 2
  Frederikshavn Kommune håber, at Kong Frederik og Dronning Mary kommer til Sæby 10. august 2024. Foto: Dennis Stenild, Kongehuset
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn Kommune arbejder ihærdigt på at få kongeligt besøg, når Sæby 10. august i år fejrer 500-års købstadsjubilæum. Hoffet har besvaret den første invitation, og indtil videre er der grund til optimisme.

- Vores invitation var naturligvis sendt til Dronning Margrethe, men efter tronskiftet fik vi besked fra hoffet om, at vi skulle sende en ny invitation stilet til det nye kongepar, og det har vi selvfølgelig gjort, fortæller borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune.

Købstadsjubilæet i Sæby er et byprojekt, hvor byens borgere er involveret - både som arrangører og deltagere. Jubilæet er organiseret med en styregruppe, en koordineringsgruppe, en projektgruppe og en række iværksættergrupper. I budgettet er der afsat 2,35 mio. kr. til fejring af jubilæet.

Fejringen af købstadsjubilæet foregår gennem hele året, med kulmination i ugen om til købstadsjubilæet fa 4.-10. august 2024. Styregruppen lægger vægt på, at arrangementerne appellerer både til kommunens borgere og til turister.

- Vi glæder os meget, og vi håber virkelig, at kongeparret kommer. Der er jo tradition for royalt besøg, når vores tre købstæder i Frederikshavn Kommune har jubilæum, siger Birgit S. Hansen.

Ved Skagens 600-års købstadsjubilæum i august 2013 besøgte Dronning Margrethe og Prins Henrik byen, og i september 2018, da Frederikshavn fyldte 200 år, ankom Kong Frederik - dengang var han kronprins - med Kongeskibet Dannebrog.

I februar udgiver Kystmuseet en bog om købstadsjubilæet.

I august er der planlagt en række arrangementer, blandt andet:

 • Maritim fejring med fokus på havn, kyst outdoor, sport og historiske skibe
 • Fejring med musik, historie og kultur, bl.a. på Sæbygård Slot
 • Fejring med handel, erhverv og turisme med fokus på Torvet og Algade
 • Indvielse af skaterbane i byparken
 • Fest for de unge i Nordjyllandshallen 9. august 2024
 • Folkefest i Sæby Spektrum 10. august 2024

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...