Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
27.03.2020 | Af: DEBAT-INDLÆG

HORESTA efterlyser en genopretningspakke

Formand Ulla Mosich siger, at Turisthus Nord bakker HORESTA's ønske om massiv hjælp til turismeerhvervet op.
Situationen for turismeerhvervet i hele landet og i Frederikshavn Kommune er alvorlig. En analyse fra HORESTA tidligere på ugen viste, at hver femte virksomhed i erhvervet føler sig truet af permanent lukning som følge af krisen.

 

Det kalder på handling, og derfor har formand Ulla Mosich, Turisthus Nord, sendt dette indlæg fra HORESTA, som turistforeningen i Frederikshavn Kommune bakker op. HORESTA efterlyser en genopretningspakke til turisterhvervet:

"Situationen for dansk turisme er meget kritisk. Erhvervet var det første, som blev ramt - og har siden fået tvangslukket 17.500 af 20.000 virksomheder, og de facto lukket de øvrige, fordi de ikke har gæster!

Regeringen og Folketingets hjælp gør en forskel, men det er ikke nok. Der er brug for en særlig indsats, som skal bidrage til at genrejse erhvervet efter 9. juni, hvor regeringens hjælpepakker udløber.

Det er der, fordi vi alle har en interesse i at holde hånden under de tusindvis af virksomheder, som er lukningstruede, og de over hundredtusind arbejdspladser, som er i fare i turisme- og oplevelseserhvervet.

En analyse fra HORESTA tidligere på ugen viste, at hver femte virksomhed i erhvervet føler sig truet af permanent lukning som følge af krisen.

Dansk turisme er et vigtigt eksporterhverv, der skaber milliard indtægter fra udenlandske turister, og vi var før krisen et af de vigtigste væksterhverv. Men fordi vi rejser os væsentligt langsommere end andre erhverv, er der brug for yderligere initiativer. Ud over dette er der utrolige mange lokale arbejdspladser på spil her.

Mange andre lande har lige som Danmark taget initiativer for at understøtte erhvervslivet generelt. Men mange er gået videre med målrettede tiltag til turismen. Senest har Norge sænket momssatsen for blandt andet hotelovernatninger til otte procent.

Den britiske analysevirksomhed Tourism Economics har vurderet, at det globale turismeerhverv først er tilbage på før-krise niveau i 2022. Vel at mærke, hvis Corona-krisen er overstået på fem måneder. Erfaringerne fra finanskrisen viste, at det tog to år for restauranterne at nå samme niveau som før krisen og hele fire år for hotellerne. Effekten af denne krise er uden sidestykke og er allerede nu langt værre end de tidligere kriser til sammen.

Turisthus Nord støtter derfor HORESTAs forslag om en genopretningspakke med målrettede tiltag for turisme- og oplevelseserhvervet:

1. FORLÆNGELSE OG UDVIDELSE AF KOMPENSATION
2. AFGIFTSFRITAGELSE I 2020 og 2021 (ENERGIAFGIFTER OG EJENDOMSAFGIFTER)
3. DIFFERENTIERET MOMSSATS PÅ 8 PROCENT FOR HOTELLER OG RESTAURANTER
4. TRE-DOBLING AF MARKEDSFØRING AF DANSK TURISME
5. EN SÆRLIG TURISME TASKFORCE

Vi har brug for handling nu, før det er for sent, og behøver din og Danmarks hjælp nu!

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close