Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.03.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Husk nu denne særlige gruppe af mennesker

Byrådskandidat Soraya Khan (SF): - I den tid, hvor samfundet har været lukket ned, kan kontanthjælpsmodtagere med flere ikke blive afklaret, som loven påkræver det.
Byrådskandidat Soraya Khan (SF) har skrevet dette indlæg: Husk de mennesker, som ser frem til, at samfundet åbner igen – ikke på grund af længslen efter caféture eller shopping, men på grund af deres "fremtid og liv" ligger i kommunens hænder.

 

I den tid, hvor samfundet har været lukket ned, kan kontanthjælpsmodtagerne, sygedagpengemodtagere, ressourceforløbsborgere og integrationsborgerne ikke blive afklaret, som loven påkræver det i forhold til at få afprøvet deres arbejdsevne på et praktiksted, inden deres sag bliver fremført eller for at komme videre i deres afklaringssag på beskæftigelsesområdet.

Det betyder så, at sagen står stille, og de mennesker stille og roligt må vente på, deres skæbne bliver afgjort, når engang der bliver lukket op for nye praktikforløb for afklaring af arbejdsevne.

Det er blandt andet mennesker, som KUN venter på en ny arbejdsprøvning, så deres sag kan blive fremført på rehabiliteringsteamet, hvor man enten bliver indstillet til fleksjob, jobafklaringsforløb, førtidspension eller ressourceforløb.

En opfordring til kommunerne er at have forståelse for de frustrationer, der kan have ophobet sig i ventetiden.

Når en borgers hverdag bliver vendt op og ned, og du ikke kan gøre hverken fra eller til - ELLER en borger endelig er nået til den sidste arbejdsprøvning efter mange år i uvished i "systemet", inden deres skæbne/fremtid på arbejdsmarkedet og hermed også økonomisk står for at blive afklaret, så er det ekstra hårdt med sådan en nedlukning oveni. Ensomheden og frustrationerne vokser. KLART.

SÅ mens vi alle venter i længsel på at genåbningen af Danmark finder sted, og virksomhederne kan få normaliteten tilbage, så er der en stor gruppe af mennesker, som vi ikke hører om, som venter lige så meget om ikke mere i længsel på, at samfundet åbner – OG det er ikke, fordi de glæder sig til at komme ud og shoppe og på café igen. HUSK dem.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close