Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.02.2023 | Af: SPONSORERET INDHOLD

Hvad er en varmepumpe? Flere forskellige slags

Mange forbrugere er på det seneste blevet mere bevidste om deres forbrug. Især el- og varmepriserne har været på et usædvanligt højt niveau. Det skyldes mange forskellige årsager, og det påvirker den enkelte forbruger en del.

 

Artiklen er sponsoreret af GREENMATCH

Det har til gengæld afledt en sund reaktion fra mange forbrugere, i det at mange er blevet mere motiverede til at tage et kig på deres forbrug af el og varme. De fleste har nok hørt om, at man skal slukke lyset, når man ikke er i rummet, og vigtigheden i at tage kortere bade, men de stigende priser gav os en påmindelse om, at der faktisk var mange penge at spare. I dag er prisen stabiliseret lidt mere, men el og varme vil altid koste penge, og over et år, er der mange penge at spare.

Disse mindre besparelser, opnået ved at ændre vaner og rutiner, har også givet anledning til større ændringer. Det har givet anledning til mere konkurrence og innovation på markedet for energi, og forbrug af el og varme. Denne artikel skal handle om én af disse produkter, der er skabt til at hjælpe forbrugeren med at spare på deres elregning, nemlig varmepumpen.

En varmepumpe fungerer helt enkelt ved at der er en komponent uden for boligen, der tager varme ind fra de omgivelser den er placeret i. Denne varme føres så igennem nogle kabler, og ind til en komponent der sidder inde i boligen, og fordeler varmen hvor den skal bruges. Der findes flere forskellige slags varmepumper, til forskellige boliger og behov.

Flere forskellige modeller
Der findes tre forskellige slags varmepumper. Den ene, kaldes blot jordvarme, den anden kaldes luft til luft varmepumpe, og den tredje går under betegnelsen luft til vand varmepumpe.

Hvordan de forskellige pumper fungerer, kommer af navnet. En luft til vand varmepumpe for eksempel, kan omdanne luften uden for, til varme, der kan bruges til opvarmning af boligen, men også til det varme vand du bruger til opvasken og i badet. En GreenMatch luft til vand varmepumpe kan faktisk spare nogle forbrugere op til 50 procent af det varme de bruger. På denne måde, kan du bedre forsvare at blive i badet lidt længere på de kolde vintermorgener, og du kan varme dit hjem op billigere, så det er mindre svært at komme op og i gang.

En luft til luft varmepumpe fungerer ved at tage den varme luft ind, og bruge denne til at varme boligen op, med en ventilator. Luft til luft varmepumpen er billig og simpel at installere, men dækker ikke alle dine varmebehov, som luft til vand varmepumpen. En jordvarme pumpe er en løsning der varmer din bolig op med varmen fra jorden under huset. Det er også en energivenlig løsning, men er dog en anelse mere kompliceret at installere.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Gabriel MSDX

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close