Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
25.02.2020 | Af: DEBAT-INDLÆG

Hvad sagde jeg? Ordet makværk er for mildt

De store fodboldklubber i Frederikshavn Kommune står til at miste flere hundrede tusinde kroner i kommunalt tilskud. Det kommer ikke bag på Peter Laigaard.
Lektor Peter Laigaard, Sport Management UCN, som bor i Strandby og er tidligere byrådsmedlem i Frederikshavn Kommune, har skrevet dette indlæg:

 

Venstres nu tidligere formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Anders Broholm, var sammen med resten af udvalgsmedlemmerne synligt stolte, da en ny Frederikshavnerordning blev vedtaget. Med den totale magt i byrådet må socialdemokraterne bestemt også sige at bære deres ansvar, og forståeligt nok er formand for FfI Fodbold (Anders Brandt Sørensen, red.), der står til at miste op imod en halv milion kroner på grund af ordningen, gået i flyverskjul.

Hvis målet med ordningen har været at ramme de store idrætsforeninger med mange medlemmer, har udvalget bestemt grund til at være stolte.

Jeg har tidligere, da jeg så udkastet, skrevet et meget kritisk indlæg under overskriften: Makværk!

Jeg havde lejlighed til at diskutere indlægget med formanden for en stor forening i vores kommune. Han mente, at det primært var ride- og golfklubber, som ville blive ramt. Jeg sagde, du bliver meget klogere - det her rammer lige i hjertekulen på de store foreninger.

I sig selv er det stadig mærkværdigt, at man politisk ønsker at ramme eksempelvis golfklubber. De er faktisk de største foreninger i vores kommune, og er samtidig et vigtigt aktiv for turismen.

Nu snakker man ganske vist lappeløsninger og overgangsordninger, men de får altså ende en dag.

Med til katastrofen for foreningslivet hører også en total mangel på indsigt og kompetence fra de to paraplyorganisationer FUF og Idrætssamvirket. Med sådanne venner behøver idrætten ikke frygte deres fjender.

Jeg har personligt selv siddet og studeret Frederikshavnerordningen og kigget på mange regneark, fordi ordningen kan sammenlignes med den meget omdiskuterede udligningsordning i kompleksitet.

Jeg tvivler på, at der er blevet brugt meget tid på komplicerede beregninger. Formulering af floskler og skåltaler har vist fyldt mest for de ansvarlige.

Ordet makværk er for mildt et udtryk, kan jeg se i dag. Måtte det samme klarsyn også indfinde sig hos andre, der siger, de bekymrer sig om idrættens vilkår i vores kommune.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Folketinget

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close