Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.12.2021 | Af: SPONSORERET INDHOLD

Hvad skaber et smukt ansigt? Tre ting spiller ind

Mange har sikkert hørt fra sin mor, bedstemor eller en veninde, at man er et smukt. Hvad er det egentlig, som gør mennesker smukke?

 

Artiklen er sponsoreret af Pfeiffer Plastikkirurgi


Det kan være relevant at diskutere, hvad der rent faktuelt skaber et smukt ansigt, da menneskers udsagn omkring hvorvidt andre er smukke eller ej, ofte er en subjektiv vurdering. I denne artikel giver vi fra en objektiv synsvinkel en gennemgang af, hvad der rent faktuelt og videnskabeligt skaber et smukt ansigt.

Artiklen gennemgår tre af de mest karakteristiske træk, når det kommer til skønhed, men det er vigtigt at nævne, at artiklens pointer blot er resultater af undersøgelser, og at alle mennesker scorer forskellige på hver af de tre faktorer.

Ansigtets symmetri
Den første faktor, som vi vil gennemgå i artiklen, er ansigtets symmetri. Symmetri er nemlig en meget stor indikator for, hvor behageligt det er at kigge på ens ansigt. Det har som sådan intet at gøre med at være grim eller smuk, men det er blot er resultat af, at ting, der er symmetriske, er mere behagelige at kigge på end ting, der ikke er.

Symmetri i ansigtet går ud på at have et ansigt hvor venstre og højde del af ansigtet er så ens som overhovedet muligt. Og her bliver det svært at have et ansigt, som er 100 % symmetrisk – for stort set ingen mennesker er komplet ens i begge halvdele af hovedet.

Der er nemlig mange ting, som kan føre til asymmetri i ansigtet. Det kan naturligvis være de store ting, som man virkelig lægger mærke til såsom, at ens ører eller områderne omkring øjnene er forskellige. Det kan også være små ting såsom skønhedspletter eller modermærker. Symmetri i ansigtet vurderes til at være forbundet til skønhed, da symmetri signalerer godt helbred.

At skille sig ud fra mængden
Den anden faktor, som vi har fokus på i denne artikel, handler om det at skille sig ud fra mængden. Vi mennesker er nemlig flokdyr, som elsker at genkende os selv i andre, og derfor ligger det i vores natur, at associere positive tanker om noget, som vi kan relatere til og som vi har set før.

Rent videnskabeligt synes vi mennesker ikke, at ting, der skiller sig ud, er pæne, og derfor er dette en meget vigtig indikator.

I forhold til skønhed og ansigtet kan det helt konkret være en stor næse, store ører, stor afstand imellem øjnene og meget andet. Faktisk er det meget svært at definere, hvad det vil sige at skille sig ud, da det er et resultat af den gennemsnitlige danskers udseende.

Derfor er det i praksis også en indikator som snarere kan definere hvorvidt vi opfatter et ansigt som værende behageligt at kigge på, fremfor om ansigtet er smukt eller ej.

Rynker i huden
Den sidste faktor, som vi vælger at fokusere på i denne artikel, er om der er mange rynker i huden. Det er nemlig ikke rynkerne i sig selv, som man vurderer til at være mindre smukke, men det er snarere det, som rynkerne resulterer i – nemlig hud, som ikke er ensartet. Vi mennesker synes nemlig, at ikke-ensartede ting er mindre smukke end ting, der er.

Det er derfor ligegyldigt om huden er lys eller mørk. Rynker bliver set som et tegn på alderdom, hvilket man ofte forbinder med et mindre godt helbred. Det gode helbred bliver derfor et gennemgående tema i, hvad vi mennesker forbinder med skønhed.

Der er derfor en god ide at investere både penge og tid i at pleje sin hud, hvis man ifølge videnskaben gerne vil være så smuk som muligt. Man kan som udgangspunkt starte ud med at benytte nogle cremer og plejeprodukter, som reducerer rynker. Hvis man har rigtig mange rynker, kan man også overveje at opsøge en skønhedsklinik såsom Pfeiffer Plastikkirurgi, og forhøre om ens muligheder.

Man skal dog altid huske på, at kosmetiske operationer som udgangspunkt er en permanent løsning, så man skal altid være 100 procent sikker på, at man vil.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder





Indlæser nyheder
Close