Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.02.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Hverdagsstjerner i Sæby lyser op i corona-mørket

Denne hilsen var hængt op i nattens mulm og mørke hos blandt andet Restaurant Hjørnet.
Fredag morgen i sidste uge kunne de handlende i Sæby finde en kærlig hilsen håndskrevet på en pap-stjerne, når de er kom til deres corona-lukkede butikker. Hængt op i nattens mulm og mørke.

 

- Da jeg en morgen fandt en stjerne på min forretningsdør med en kærlig hilsen og en anerkendelse af den svære situation, vi forretningsdriven er i, må jeg nok indrømme, at jeg fældede en tåre. Tænk, at nogen har det overskud og den empati til at uddele sådan et skulderklap. Så må man bare hanke op i sig selv og tro på, at det gode liv vender tilbage. For det gør det jo, siger Hans Ole Kalhøj, indehaver af tøjforretningen Kalhøj i Sæby.

Mange af hans kolleger har ligeledes oplevet af få en stjerne hængt på døren. En "Hverdagsstjerne", som er forankret i en Facebook-gruppe, men som ingen i øvrigt aner, hvor kommer fra. Det vil sige lige indtil nu, hvor de har givet sig til kende.

Rune Dam Dyhr, Nordjyske Bank, der er i bestyrelsen for Sæby Erhvervsforening, har store roser tilovers for initiativtagerne. Et tiltag, der i den grad varmer hos modtagerne i en kold tid.

Bag "Hverdagsstjerner" står Inge Møller Thomsen, sekretær i Sæby Golfklub, og Ole Frølich, indehaver af reklamebureauet Carmé, der blandt andet arbejder med sociale medier. De to kender hinanden fra golfklubben.

- Det startede med, at Inge købte en ny stol, og så stod hun der med en kæmpe papkasse. I stedet for at køre på genbrugspladsen, klippede hun stjerner af den og skrev personlige hilsner på dem, fortæller Ole Frølich, der til gengæld stod for at etablere Facebook-gruppen.

- Vi lever i en trist tid. Vi trænger til, at der sker noget godt – især dem, der ikke kan få lov at åbne deres butikker. Jeg fik sådan en lyst til at give dem en opmuntring. Med gruppen på Facebook, som har nået en rækkevidde på over 32.000, håber vi at inspirere andre til give en opmuntring til sine medmennesker i en svær tid, siger Inge Møller Thomsen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close