Gå til hoved-indhold
03 februar. 2023

Hvordan forklarer man, at man har mødt Jesus?

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Fredag 21. april kl. 19.00 står Mikkel klar på Frederikshavn Bibliotek.
Af: Kanal Frederikshavn

Vi er født nysgerrige, og ofte drages vi af det, der skræmmer os eller det mystiske og uforklarlige. Vores verden er fyldt med begivenheder og fortællinger, der ofte overgår vores vildeste fantasier. Det er netop nogle af disse fortællinger, som bibliotekerne i Frederikshavn Kommune sætter fokus på dette forår med sæsontemaet; Vilde fortællinger.

Med fem spændende arrangementer, forsøger bibliotekerne at blive klogere på noget af det uforklarlige i verden som for eksempel konspirationsteorier. Hvad skal man egentlig tro på? Men også det okkulte, og hvilken rolle tro og spiritualitet
spiller i Danmark anno 2023.

Temaet Vilde fortællinger dækker over mange forskellige arrangementer hele foråret, men disse fem har det til fælles, at de udfordrer vores trang til at kunne bevise og forklare alting.

Den virkelige sandhed - konspirationsteorier
Holder myndighederne noget skjult for os? Kender vi hele sandheden? Og hvad bunder konspirationsteorier egentlig i?

Det er blot nogle af de spørgsmål, som du sammen med Thomas Sloth vil vi blive klogere på, når han gæster Frederikshavn Bibliotek tirsdag 14. februar kl. 19.00.

Han stiller skarpt på nogle af historiens største begivenheder og fortællinger, og præsenterer de konspirationsteorier, som knytter sig hertil, så vel som myndighedernes og rationalisternes forklaringer.

Er der nogen? På rejse med en spøgelsesjæger

Kom med på opdagelse i det okkulte, når Mikkel Egelund tager publikum med bag kulissen som spøgelsesjæger. Fredag 21. april kl. 19.00 står Mikkel klar på Frederikshavn Bibliotek, og du kan glæde dig til en aften med vilde, interessante og nervepirrende historier, fortalt af én af de mest erfarne danskere i den okkulte underverden.

I foredraget vil Mikkel Egelund, som bor i Frederikshavn, tage de fremmødte med bag "Er Der Nogen"-universet og fortælle
historien om, hvordan TV-programmet blev skabt. Du kan glæde dig til uhyggelige, uforklarlige og sjove oplevelser fra hans liv med spøgelsesjagt og det okkulte.

Mikkel Egelund blev for alvor en del af nordjydernes bevidsthed, da han i 2015 sammen med en gruppe venner skabte TV-programmet "Er Der Nogen?" på TV2 Nord. I programmet har han gang på gang trodset al frygt og fornuft for at tage ud og besøge uhyggelige og hjemsøgte steder.

"Er Der Nogen?" er vist i hele ni sæsoner og har desuden flere "specials" på repertoiret. I 2019 blev universet udvidet med en podcast, hvor de to værter dykker ned i det okkulte Danmarks undergrund med gruopvækkende cases, skrækindjagende
sagn og chokerende interviews.

Mød den åndelige verden
Du har også mulighed for at komme tættere på den åndelige verden, når to clairvoyante medier kommer på besøg. Christian Viborg kommer til Østervrå torsdag 23. marts. Det er et samarbejde med FOF Vendsyssel. Ian Elliott kommer til Sæby tirsdag 28. marts. Ian Elliott og Christian Viborg vil åben
vejen for os, og måske kan du være heldig at få beskeder fra nære, som er gået over på den anden side.

Forfatter og journalist Charlotte Rørth stiller spørgsmålet: Hvad gør man, når man møder Jesus, når man hverken er særligt religiøs eller spirituel?

Onsdag 29. marts kl. 19.00 på Sæby Bibliotek fortæller 
Charlotte Rørth om sit møde med Jesus. Det er en vild fortælling om tro, nysgerrighed, men også en fortælling om
afstigmatisering og tabuet om religiøse oplevelser. For hvordan forklarer man folk, at man har mødt Jesus, uden at man kommer til at lyde småskør?

Det bliver et forår med vilde fortællinger og kan du ikke få nok, så husk, at der på biblioteket findes et væld af bøger – både fakta og fiktion, fyldt med spændende, ubegribelige og fantastiske historier.

Billetter til foredragene kan købes på bibliotekernes hjemmeside.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...