Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.11.2021 | Af: SPONSORERET INDHOLD

Hvordan kan en fysioterapeut hjælpe dig?

En generende skulder, en invaliderende diskusprolaps eller en løbeskade, der bliver ved at springe op. Kroppen kan drille på mange måder.

 

Artiklen er sponsoreret af Aarhus Osteopati


Med den rette hjælp fra en fysioterapeut i Aalborg kan du få dit bevægeapparat på rette spor igen. Et liv med gener kan forringe din livskvalitet på flere punkter og hæmme dig i din dagligdag – fysioterapi kan derfor være de gyldne skridt på vejen til et liv med større livsglæde og overskud.

Hvad kan fysioterapi helt konkret hjælpe dig med? Hvordan får du kontakt til en? Og hvad skal du være opmærksom på, når du vælger en fysioterapeut frem for en anden? Det bliver du meget klogere på her.

Hvad er fysioterapi?

Fysioterapi er en sundhedsfaglig gren, der har til formål at afhjælpe begrænsninger i din fysiske funktion. Du har derfor gavn af hjælp fra en fysioterapeut, når din bevægelse og funktionsevne er nedsat – det kan være på grund af skader, alder eller sygdom.

Fysioterapi er kort sagt behandling, der skal forbedre evnen til fri bevægelighed, så din livskvalitet bliver højere.

Hvilke problemer hjælper en fysioterapeut med at løse?
Der findes et hav af problemer, som din krop kan give dig. Det kan være skader opstået i forbindelse med sport eller ulykker, eller det kan være alderen, der presser sig på.

En fysioterapeut kan blandt andet hjælpe dig med:

  • Nakkesmerter
  • Rygsmerter
  • Hoftesmerter
  • Knæsmerter
  • Skuldersmerter
  • Lyskesmerter

Og alle andre smerter i dit bevægeapparat.

Sådan vælger du den rigtige fysioterapeut til dit behov
Når du har brug for en fysioterapeut i Aalborg, er der mange at vælge imellem. Det kan derfor være en svær jungle at navigere rundt i.

Her får du dog tre råd til, hvad du skal overveje, inden du booker tid til fysioterapi i Aalborg.

1. Hvilket speciale har fysioterapeuten?
Langt de fleste fysioterapeuter har specialiseret sig i en gren inden for fysioterapien. En kan have speciale inden for sportsskader, mens en anden har specialiseret sig i nakkesmerte, diskosprolaps og piskesmæld.

Har du pådraget dig en knæskade efter håndbold eller en anden sportsgren, giver det mest mening for dig at opsøge en fysioterapeut med stor viden inden for det område.

Gør derfor dig selv den tjeneste at tjekke op på de forskellige fysioterapeuter, inden du booker tid til en behandling. Så får du den bedste og mest målrettede hjælp til dit problem.

2. Hvor lang ventetid har de forskellige fysioterapeuter?
Når du leder efter en fysioterapeut i Aalborg, kan der være stor forskel på, hvornår du kan komme til.

Undersøg derfor, hvor lang ventetid de forskellige fysioterapeuter har, inden du booker en behandling. Det kan være nødvendigt for dig at komme i gang hurtigst muligt – og så nytter det ikke, hvis du skal vente i ugevis.

3. Tager fysioterapeuten imod henvisninger?
Der er flere måder at komme til fysioterapi på. Du kan enten få en henvisning fra din egen læge, eller du kan selv tage direkte kontakt til en fysioterapeut i Aalborg.

Dog skal du være opmærksom på, om den klinik, du har udset dig, tager imod lægehenvisninger. Det er ikke alle klinikker, der gør det.

Fysioterapi kan være en stor post i dit budget, så derfor kan det betale sig at få en henvisning fra din læge.

Får du det, kan en del af dine behandlinger blive dækket økonomisk. Omkring 40 procent af betalingen bliver dækket med en henvisning fra egen læge. Er du medlem af sygeforsikring "danmark" kan du i mange tilfælde få yderligere tilskud til dine behandlinger.

Det kan være en stor økonomisk hjælp – særligt, hvis du har udsigt til mange behandlinger.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close