Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.12.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

I dag falder der dom i Henning Kjeldsen-sagen

Henning Kjeldsen fra Skagen er ifølge Berlingske god for 1,6 milliarder kroner. Det gør ham til Danmarks rigeste fisker, og han er blandt de 100 rigeste personer i landet.
Ved Retten i Holstebro falder der i dag mellem klokken 12 og 14 dom i straffesagen mod storfiskeren Henning Kjeldsen fra Skagen samt de øvrige tiltalte.

 

Sagen blev indledt 24. februar 2020, og Henning Kjeldsen er anklaget for at have overtrådt reglerne om fiskekvoter gennem årene 2013 og 2019. Det er dem, der regulerer, hvor mange fisk en enkelt erhvervsfisker må fange, skriver TV2 Nord.

Det har han ifølge anklagemyndigheden gjort ved at bruge stråmænd, der hver især kunne erhverve sig fiskekvoter. Men selskaberne var ifølge Bagmandspolitiet, der fører sagen, i virkeligheden kontrolleret af Henning Kjeldsen.

Seks personer, herunder fiskerens kone og stedsøn, er tiltalt for at have medvirket til svindlen som stråmænd. Derudover er en revisor og en advokat fra Frederikshavn også tiltalt.

Storfisker bor i Skagen
Bagmandspolitiet kræver, at værdien af det ulovlige udbytte skal konfiskeres. Det opgøres til cirka 205 millioner kroner.

Derudover vil politiet have de 10 tiltalte idømt bøder på samlet set knap 200 millioner kroner. Det vil sige, der er omkring 400 millioner kroner i spil.

Bliver de dømt, kan det få store konsekvenser for deres virke. Bagmandspolitiet kræver nemlig, at Henning Kjeldsen, revisoren og advokaten frakendes retten til at udføre deres erhverv.

Henning Kjeldsen er født og opvokset i Thyborøn. I dag bor han i Skagen, og han er ifølge Berlingske god for 1,6 milliarder kroner. Det gør ham til Danmarks rigeste fisker og blandt de 100 rigeste personer i landet.

Samtlige tiltalte nægter sig skyldige.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV MIDTVEST

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close