Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
29.06.2020 | Af: Michael Frederiksen

Igen i år: Nej til udlejning af liggestole i Skagen

Frederikshavn Kommune udlejede i perioden 2013-2018 et areal på Sønderstrand i Skagen til liggestole og parasoller. Foto: Skagen Liggestoleudlejning
Et politisk flertal har besluttet, at der heller ikke i år gives tilladelse til udlejning af liggestole og parasoller på Skagen Sønderstrand.

 

Socialdemokraten Bent H. Pedersen var i mindretal i Teknisk Udvalg. Han var klar til at følge indstillingen fra kommunaldirektør Mikael Jentsch, det vil sige tillade udlejning af liggestole og parasoller på samme vilkår som tidligere.

Frederikshavn Kommune udlejede i perioden 2013-2018 et areal på Sønderstrand i Skagen til liggestole og parasoller. Udlejningen ophørte sidste år, da politikerne i Teknisk Udvalg sagde nej.

Rasmus S. Rasmussen, indehaver af Skagen Liggestoleudlejning, bad i begyndelsen af juni om at få sagen politisk vurderet igen. Det er nu sket, og han får altså ikke lov til at udleje liggestole og parasoller.

Sønderstrand er omfattet af en landskabsfredning fra 1996, ifølge hvilken der ikke må opstilles skure, boder eller lignende. Rasmus S. Rasmussen ønsker opstabling af liggestolene på stranden om natten eller alternativt et skur at sætte liggestole med mere ind i. Opbevaring af liggestolene på stranden eller lige ovenfor om natten vil kræve en dispensation fra Fredningsnævnet. I 2016 afslog Fredningsnævnet for Nordjylland at lade liggestolene opmagasinere opstablet på arealet om natten. Hidtidige lejeaftaler har derfor foreskrevet, at liggestolene skal fjernes fra arealet om natten.

I 2017 og 2018 levede Rasmus S. Rasmussen ifølge Frederikshavn Kommune ikke op til lejeaftalens vilkår om at fjerne liggestolene fra arealet om natten trods kommunens påbud om dette. På den baggrund ønskede Teknisk Udvalg i 2019 ikke at foretage udlejning af det kommunale areal til brug for liggestolsudlejning.

I processen omkring Masterplan for Fremtidens Strande har Strandforum Nord tilkendegivet, at de ikke ønsker udlejning af liggestole på Skagen Sønderstrand.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Skagen Liggestoleudlejning

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close