Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.05.2022 | Af: Michael Frederiksen

Ikke flere penge til Skt. Hans-bålet i Skagen

Toppen af Danmark får ikke forhøjet sit driftstilskud til årets Skt. Hans-bål i Skagen. Det vedtog et flertal i byrådet i Frederikshavn Kommune onsdag aften.

 

Toppen af Danmark får 21.220 kroner til Skt. Hans-bålet. Sådan har det været i flere år, men i 2022 ønskede Toppen af Danmark, at dette tilskud steg til 70.000 kroner. Der kommer nemlig en royal gæst i år. I den forbindelse søgte Toppen af Danmark flere penge til en større markedsføringsindsats.

Det var Venstres seks byrådsmedlemmer klar til, men resten af byrådet stemte imod.

- Der er tale om en ikonisk begivenhed, hvor en taler med blåt blod i år for alvor vil sætte Skagen på landkortet, sagde Lone Haugaard (V).

Hun mente, at pengene kunne tages fra en pulje, som blandt andet bruges til branding af kommunen.

- Herfra støtter vi jo også store sportsbegivenheder, og med deltagelse af Kongehuset rækker årets arrangement langt ud over kommunegrænsen, anførte Lone Haugaard.

Kurt Kirkedal (S) forklarede, hvorfor Socialdemokratiet vil fastholde det normale tilskud.

- Der er ingen tvivl om, at Skt. Hans-bålet i Skagen er usædvanligt og specielt, og derfor er det også det eneste bål, som kommunen giver tilskud til. Der er heller ingen tvivl om, at det brander kommunen, men vi står i en situation, hvor vi med stigende energipriser også i kommunen skal stramme livremmen, lød det fra Kurt Kirkedal.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Foldens Hotel

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close