Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.10.2021 | Af: Michael Frederiksen

Ildsjælene giver op og medlemmerne forsvinder

Peter Laigaard (C): - Venstre har haft formandsposten i KFU i mange år og bærer hovedansvaret, men jeg har faktisk direkte opfordret Socialdemokratiet til at gribe ind og bruge den magt, vælgerne gav dem for fire år siden.
- Det trodser enhver beskrivelse og tager inkompetencen i Kultur- og Fritidsudvalget op til nye uanede højder.

 

Det siger byrådskandidat Peter Laigaard (C), der også er formand for FfI Håndbold, i en kommentar til, at Frederikshavn Kommune opnår en skuffende 89. plads ud af 93 kommuner i Danmarks Idræts Forbunds store undersøgelse, hvor de danske kommuner bliver rangeret i forhold til, hvor idrætten har de bedste rammer og vilkår.

Peter Laigaard har lige siden 2018, hvor den såkaldte "Frederikshavnerordning" blev ændret, været en markant kritiker af forholdene i Frederikshavn Kommune. Dengang kaldte han ændringerne for noget "makværk".

- Jeg har nu haft lejlighed til at dykke ned i tallene i DIF's undersøgelse. Det står faktisk endnu værre til. Da jeg så udkastet til ændringerne i 2018, forudså jeg, at det ville medføre en deroute for foreningslivet i Frederikshavn Kommune. Det har vist sig mere end at holde stik. Frederikshavn Kommune indtager nu en plads som landets ringeste, når det kommer til "vurdering af tilskudssystem". Her er vi simpelthen landets ringeste med en placering som nr. 93. Bunden er simpelthen nået, udtaler Peter Laigaard.

Han tøver ikke med udpege Mette Hardam (V), formand for Kultur- og Fritidsudvalget, som den store skurk.

- Det er jo en enestående en præstation af KFU med Mette Hardam fra Venstre i spidsen - godt bakket op af IS (Idrætssamvirket, red.) og FUF (Frederikshavn Ungdoms Fællesråd, red.). De bør automatisk være sikre vindere af ”Godt Gået-prisen" næste år. De ændrede et system, som havde fungeret fint i 30 år. Det var fint, fair og transparent. Ingen kunne gennemskue det groft manipuleret høringsmateriale. Der blev talt om praksisgenopretning, som dog ingen gang havde på jord udover i en embedsmands hoved. Politikerne gad ikke læse kritikken fra de 30 klubber, der gjorde kraftige indsigelser til høringsmaterialet. Alt blev pakket ind i floskler om "fra mursten til mennesker". Det trodser enhver beskrivelse og tager inkompetencen i KFU op til nye uanede højder, mener Peter Laigaard.

Tilbage sidder klubber og foreninger ifølge den konservative byrådskandidat med et system baseret på et hav af puljer, hvor kriterierne er mere eller mindre mystiske.

- Det har vi simpelthen ikke tid og kræfter til i foreningerne. Ildsjælene giver op. Medlemmerne forsvinder. Det er bare så trist en udvikling, beklager Peter Laigaard.

Han bemærker, at at kritikken er mødt med endnu flere puljer.

- COVID19-puljen viste sig dog at være en narresut, hvor kommunen tog 2,5 af de 3 millioner kroner tilbage, der var afsat. Eller "Projektomstilingspuljen", som Venstre fik med i budgettet for 2021. Jeg kalder det en pulje til at søge puljer!. Her er det vist lykkedes at uddele cirka 50.000 ud af de 250.000 kroner, som er til rådighed, siger Peter Laigaard.

Og han fortsætter kritikken:

- Når man samtidig ved, at vi har mistet 20 procent af vores medlemmer og cirka 80 foreninger har lukket og slukket over en kortere årrække i kommunen, må man bare sige, at det er en katastrofe, så ringe området har været styret og ledet i lang tid. Venstre har haft formandsposten i KFU så længe øjet rækker og bærer hovedansvaret, men jeg spørger ind i mellem mig selv – jeg har faktisk direkte opfordret - Socialdemokratiet til at gribe ind og bruge den magt, vælgerne gav dem for fire år siden. Der sker intet. Tingene bliver tiet ihjel. Som hovedpine håber man åbenbart, det går væk igen. Det gør det ikke, pointerer Peter Laigaard.

Kanal Frederikshavn har tidligere bedt Mette Hardam kommentere 89. pladsen i DIF-undersøgelsen, men hun er ikke vendt tilbage.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close