Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.09.2020 | Af: DEBAT-INDLÆG

Indlæg: Besparelser på kørsel rammer skævt

Med de udmeldte besparelser vil der ske en forringelse af telefontiden og generelt også på den personlige service over for den enkelte borger.
Jesper Øgaard Andreasen, HK-fællestillidsrepræsentant i Frederikshavn Kommune, har skrevet dette indlæg: Frederikshavn Kommune har et kørselskontor, der sætter fokus på at give borgerne den mest optimale betjening, den bedst mulige planlægning og ikke mindst sætter borgere og miljøet i højsædet.

 

Jeg har ved budgetgennemgang observeret, at der på KFU-området er tiltænkt en besparelse på omkring 1,8 mio. inden for det fremlagte budget. Dette vil berøre den service og de muligheder, der er i forhold til kørsel i vores kommune.

Kørselskontoret administrerer kørsel til borgere til skole, dagtilbud, læge, aflastning, genoptræning, ældreaktiviteter og kørsel med handicappede borgere. Det fremgår af NT´s budgetforslag, at tilskud fra Frederikshavn Kommune skal stige 1,4 mio. trods besparelser på bustrafikken.

De, der kan selv, skal selv, men når der som her sættes ind med besparelser på et område i forhold til kørsel af de svage og udfordrede borgere i vores samfund, så bliver det besparelser der i meget højt grad kan mærkes.

Ingen får betalt kørsel, uden den er visiteret, så derfor ved vi, at de, der får denne service, er dem, der har brug for hjælp.

Kørselskontoret gør et kæmpe arbejde i relation til at tænke besparelser, grøn kørsel og ikke mindst sætte borgerens behov op imod det, at det skal være en fair og nødvendig.

Med de udmeldte besparelser vil der ske en forringelse af telefontiden og generelt også på den personlige service over for den enkelte borger.

De ansatte på kørselskontoret får langt mindre mulighed for at yde optimal service i det omfang, som de mener, er værdigt for Frederikshavn Kommunes borgere. Der skabes ulighed på et område, hvor lighed i forhold til hjælp skulle være det, vi som kommune kan og skal stå inde for.

Som en lille bemærkning kan det undre, at man ser NT's budget bare vokser og vokser. Vores andel til NT er ikke forringet i takt med den mindre service vi nu skal til at yde - noget stemmer ikke.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Frederikshavn Kommune

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close