Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.04.2021 | Af: Michael Frederiksen

Ingen is nu - men måske en tidligere opstart

- Vi har en åben, direkte og konstruktiv dialog med aktører og gode kræfter, når det gælder is i de to haller i Iscenter Nord.

 

Det siger borgmester Birgit S. Hansen (S) og Mette Hardam (V), formand for Kultur- og Fritidsudvalget, i en kommentar til dagens nyhed om, at Frederikshavn er en af kun fem ud af 17 kommuner, som har fjernet isen.

I 12 kommuner vendte unge skøjteløbere og ishockeyspillere i dag tilbage på isen efter fire måneders corona-nedlukning, men det er altså ikke en mulighed i Frederikshavn.

- Vi tog isen af i begge haller ultimo marts, da der ikke længere var professionel ishockey i hallen. Ligaen måtte dyrke ishockey, men andre kunne ikke dyrke sport på isen. Det var ikke muligt, da staten ikke har tilladt indendørssport før nu, forklarer Mette Hardam.

Borgmesteren siger til TV2 Nord, at Frederikshavn Kommune ikke vil fyre for fuglene.

- Det koster mellem 10.000-12.000 kroner i døgnet at holde isen frossen i de to haller. Kommunens fokus på at være en grøn kommune taler derfor imod at holde hallerne åbne i en corona-tid, hvor medlemmer ikke har kunnet komme på skøjter, mener Birgit S. Hansen.

Hun oplyser desuden, at Frederikshavn Kommune står overfor at sætte fleksible bander op i den ene hal. Det er et krav fra Dansk Ishockey Union, og der er renoveringsarbejde i den anden hal.

- Nu er corona-situationen den, at børn og unge under 18 år må komme til indendørsaktiviteter igen, men antallet er begrænset til 25. Vi er i dialog om mulighederne sammen med aktørerne og gode folk omkring stedet, så der kan findes fælles løsninger til gavn for alle. En tidligere opstart er måske vejen frem, mener Mette Hardam.

Birgit S. Hansen supplerer:

- Nu ser vi på økonomi og praktik, så dialogen og samarbejdet fortsætter, og der har så sent som i dag været holdt et godt og konstruktivt møde. Et enigt byråd står bag, at vi ikke bruger strøm på is, når der ikke er mulighed for at bruge den.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close