Gå til hoved-indhold
22. september 2023 - kl. 14.09

Ingen sidder og "klapper rumpe"

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Jan Bjeldbak har skrevet dette indlæg på vegne af Venstres byrådsgruppe: Kære Lilly Pedersen (tidligere AMR og trivselskoordinator i Frederikshavn Kommune). I dit indlæg her på kanalen 21. september skriver du: "Jeg ved af erfaring, der ikke sidder nogen og "klapper rumpe". Alle ansatte i Frederikshavn Kommune, uanset hvor de befinder sig, er dedikerede og engagerede".

Hverken Nye Borgerlige eller Venstre hævdede det modsatte på byrådsmødet, som du henviser til. For mit eget vedkommende tror jeg også, du har ret.

Det ændrer bare ikke på disse tal, som i hvert fald Venstres medlemmer henviser til. De viser udgifter til ledelse og administration pr. indbygger i kommunen.

Brønderslev5885 (2013)6590 (2018)7432 (2023)  
Frederikshavn676480018875  
Hjørring675776377307  
Jammerbugt533262158461  

Tabellen, som er trukket fra "De kommunale nøgletal" (www.noegletal.dk), giver Frederikshavn den tvivlsomme ære at ligge nr. 1 – altså have de højeste udgifter til ledelse og administration. Blandt de fire kommuner er udgifterne i Frederikshavn desuden steget næstmest i perioden.

Som de fleste nok har erfaret, er byrådet i øjeblikket ved at forhandle budget, og som i mange andre kommuner skal der skæres og spares på en lang række områder. Det gælder børn, unge, ældre - det gælder snart sagt hele vejen rundt.

Derfor er det ikke kun rimeligt, men også fornuftigt at undersøge muligheden for at spare på den kommunale administration og ledelse. I Venstre har vi derfor også peget på opgaver, der ikke nødvendigvis skal være kommunale opgaver, og dette har ikke i første omgang noget med kvaliteten af de ansattes arbejde at gøre. Det har snarere noget med kvantitet at gøre.

For overblikkets skyld vil jeg så tilføje, at Venstre også mener, at politikerne skal kigge indad. Vi har tidligere foreslået, at Frederikshavn Kommune reducerer antallet af byrådsmedlemmer og generelt vil vi gerne diskutere, hvordan den politiske del kan slankes. Det mener vi stadig, og dette fokus har vi med frem mod næste valg, hvor ændringerne kan effektueres.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...