Gå til hoved-indhold
04. juni 2024 - kl. 19.06

Inhabilt byrådsmedlem: - Jeg var uopmærksom

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

- I den bedste af alle verdener havde jeg rejst mig op og sagt, at jeg er inhabil, da vi behandlede sagen 1. november 2023.

Det siger byrådsmedlem Lone Haugaard (V) til Kanal Frederikshavn i en kommentar til, at sagen om et 29 hektar stort solcelleanlæg ved Ribberholt mellem Frederikshavn og Ravnshøj skal gå om, fordi hun ikke erklærede sig inhabil, da sagen første gang blev behandlet i Frederikshavn Byråd.

I onsdags blev lokalplan og kommuneplantillæg vedtaget i byrådet. Her erklærede Lone Haugaard sig inhabil. Borgmesteren bemærkede i den forbindelse, at Lone Haugaard ikke erklærede sig inhabil, da byrådet behandlede sagen 1. november 2023.

Kommunaldirektør Thomas Eriksen har efterfølgende undersøgt sagen, og i aftes landede der en mail i byrøddernes mailboks. Kommunaldirektøren fastslår, at Lone Haugaard var inhabil, da byrådet behandlede sagen 1. november 2023.

Lone Haugaard er medejer af Agrio A/S, som i marts 2023 købte den jord, hvor solcelleanlægget ved Ribberholt, der kan give strøm til 7.000 husstande, ligger.

- Jeg gjorde i februar 2023 kommunaldirektøren opmærksom på, at jeg ejer 10 procent af Agrio A/S, og i marts 2023 skrev jeg til ham, at Agrio A/S havde købt jorden ved Ribberholt. Vi havde altså den samme viden, men ingen af os løftede et øjenbryn, da sagen blev behandlet første gang i byrådet, beklager Lone Haugaard.

Hvorfor erklærede du dig ikke inhabil på byrådsmødet 1. november 2023?

- Jeg var uopmærksom i kombination med tillid til, at også administrationen ville agere, hvis de så et problem i det.

Lone Haugaard siger, at det er ærgerligt for alle parter, at sagen nu skal gå om, men hun vil ønske, at Frederikshavn Kommune indfører samme praksis som i Aalborg Kommune. Her fremgår det af de politiske dagsordener, hvem de relevante ejere er.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...