Gå til hoved-indhold
22 september. 2023

Inspirationsaften for foreninger med over 50 deltagere i Arena Nord

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

En Inspirationsaften onsdag aften i Arena Nord med Frederikshavn Kommune og DGI Nordjylland som værter samlede 50 deltagere fordelt på mere end 20 foreninger.

 

Det var en aften fyldt med forskellige indlæg, vidensdeling, quiz, makkerøvelser, opgaver, spørgsmål og meget mere. Alt i alt med det formål at understøtte foreningernes ønske om at udvikle sig. De fremmødte var bredt repræsenteret med foreninger fra både Frederikshavn, Sæby, Gærum og Syvsten med aktiviteter fordelt på både børn, unge, voksne og ældre.

Inden aftenen havde hver forening haft mulighed for at tilmelde sig med netop det fokus, de ønskede at arbejde med. Her lød valgmulighederne på de tre temaer: Digitalisering, Frivillighed og Kommunikation. Alle temaer var fint besøgt og der var livlige debatter og dygtige oplægsholdere, som involverede de mange fremmødte.

De tre parter bag samarbejdet var Frederikshavn Kommune, DGI Nordjylland og Arena Nord, som på hver deres måde bød ind i løbet af aftenen. Aftenen var blandt andet blevet stablet på benene som en opfølgning på et spørgeskema, som man fra Frederikshavn Kommunes side havde sendt ud i løbet af foråret for at kende til foreningernes behov.

- Da det kom til at skulle videreudvikle og inspirere på disse, faldt valget naturligt på DGI, som arbejder for at sikre sig at foreningerne får værktøjer og redskaber til at skabe en attraktiv forening for medlemmer og frivillige. I Arena Nord arbejder vi ligeledes på en idrætsstrategi, hvor vi gerne vil understøtte foreningerne og samarbejde hen mod stærkere fællesskaber, siger Dennis Kristian Larsen, udviklingschef for Idræt & Trivsel i Arena Nord.

Programmet bød yderligere på en foreningsbazar, hvor foreningerne havde mulighed for at følge op på nye tanker man måtte have fået under workshops og her var ligeledes tid til at kigge på fremtiden. For en vigtig pointe var netop at man som forening tog stilling til, hvordan man ønskede at arbejde videre med de forskellige input. Bazaren bød også på tid til det sociale, at netværke med andre foreninger og lade sig inspirere af de mange forskellige værktøjer, som DGI Nordjylland havde med.     

Helt overordnet var aftenen ifølge udsagn fra flere foreninger vellykket, og hos de tre parter glæder man sig over, at der er så mange foreninger med vidt forskellige aktiviteter, eksempelvis svæveflyvning, dart, floorball, svømning, fodbold og mange flere, der ønsker at udvikle sig.
 

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...