Gå til hoved-indhold
16. oktober 2023 - kl. 13.10

Internationalt forskningssamarbejde etablerer selskab i Skagen

  • 1 af 2
    Sekretariatet for CTIF Global Capsule Fonden får til huse ved Den erhvervsdrivende fond Skagen Uddannelsescenter.
  • 2 af 2
    - Der findes ikke tilsvarende forskningssamarbejder i verden med så stærkt et fokus på at kombinere avanceret teknologi og bæredygtige forretningsmodeller, mener Vice President for CTIF Global Capsule, Peter Lindgren, der også er professor ved Aarhus Universitet.
Af: Michael Frederiksen

På torsdag 19. oktober mødes medlemmer af det internationale forsknings- og netværkssamarbejde CTIF Global Capsule til konference i Skagen. Her bliver der dannet en fond, som fremover får base i Skagen.

CTIF Global Capsule er et unikt netværkssamarbejde mellem 18 universiteter og en række industrivirksomheder fra hele verden, hvor hovedfokus er at bygge bro mellem avanceret teknologi og bæredygtige forretningsmodeller. På konferencen vil deltagerne udveksle viden om og debattere udviklingen af fremtidens trådløse teknologier og IT-sikkerhed. 

- Der findes ikke tilsvarende forskningssamarbejder i verden med så stærkt et fokus på at kombinere avanceret teknologi og bæredygtige forretningsmodeller. Vi kan løse mange af nutidens og fremtidens teknologiske, forretningsmæssige og sociale udfordringer, hvis vi evner at koble dem sammen i løsninger, der er skabt i interdisciplinære og internationale samarbejder, forklarer Vice President for CTIF Global Capsule, Peter Lindgren, der også er professor ved Aarhus Universitet.

På dagen vil CTIF Global Capsule partnerne også markere dannelsen af CTIF Global Capsule Fonden, som fremadrettet skal understøtte de forskellige forskningssamarbejder i CTIF Global Capsules netværk. CTIF Global Capsule-netværkspartnere har længe ønsket, at hovedkontoret skulle ligge "et neutralt sted" – uafhængigt og uden for universiteterne. Det nye tiltag indfrier derfor dette store ønske.

- Der er tale om et naturligt next step for CTIF Global Capsule. Et uafhængigt CTIF Global Capsule skabt på tværs af stærke netværkspartnere er vejen frem for fremtidens samarbejder mellem universiteter og det internationale erhvervsliv. Vi kan meget mere sammen end hver for sig. Vi vil arbejde sammen globalt og med blikket rettet mod at skabe nye teknologier og forretningsmæssige løsninger til de store globale udfordringer – alt sammen i et interdisciplinært samarbejde, siger Peter Lindgren.

Han oplyser, at CTIF Globale Capsule især i den kommende periode vil fokusere på den vanskelige udfordring at optimere teknologi og forretning i et "cirkulært Triple Bottom Line"-perspektiv. Det betyder, at netværkspartnerne skal arbejde med at optimere de tre bundlinjer – de miljømæssige, de forretningsmæssige og de sociale - og i et cirkulært perspektiv.

Sekretariatet for CTIF Global Capsule Fonden får til huse ved Den erhvervsdrivende fond Skagen Uddannelsescenter.
Åbningen af det nye selskab sker på torsdag kl. 17:30 i Skagen hos Skagen Uddannelsescenter med deltagelse af langt de fleste medlemslande.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...