Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.02.2012 | Af: Leif Jensen

Istølt 2012 med både AC/DC og Star Wars

”Er I klar til et brag af en omgang istølt”,  lød ordene fra tovholder Jan Michael Madsen, da han præcis klokken 18:00 bød publikum velkommen til Istølt 2012 i Iscenter Nord i Frederikshavn. 

Til tonerne af AC/DC´s ”Thunderstruck” indtog fem af de lokale ishockey-drenge isen med hvert sit flag og blev efterfulgt af en flok skøjteprinsesser. Så kom der billeder fra Tordenskioldsdagene på storskærmen i hallen, mens et spand med to islænderheste kom ind på scenen trækkende på en kane, hvor sagnlegenden var ombord, mens en flok øvrige personer var udklædte i stilen fra de gamle dage.

Derefter kom fire hætteklædte figurer i bedste Star Wars-udklædning. Alle med lyssværd gled de henover isen. Det viste sig at være de fire arrangører - Simon Mortensen, Rasmus Møller Jensen, Joanis Hoygardinum og endelig Jan Michael Madsen selv - sidstnævnte jo kendt netop fra Tordenskioldsdagene og som sjov showmand i byen.

Jan Michael overlod speaker-rollen til hallens stemme, Peter Nyborg, og dermed startede indledende runde af istølt-konkurrencen med de første tre ekvipager på isen. Det skete til tonerne af den gamle 80´er klassiker ”Celebration” med Kool & the Gang. Cool, det var det. Af samme årsag var der en hel del af publikummerne, der havde medbragt tæpper og sad sikkert med skiundertøj på indenunder flere lag af tøj og iført halstørklæder og vanter.

Konkurrencen gik ud på langsomt tølt i første omgang, derefter langsomt tølt på kortsiderne og hurtigt tølt med tydelige skridt på langsiderne og endelig det såkaldte beauty tølt. Tølten er jo netop den gangart, der adskiller islænder-hestene fra alle andre heste og gør disse prægtige dyr helt unikke.

Der var tre hold dommere med medbragte point-skilte, der efter hver runde gav karakterer, så publikum kunne følge med. Indledende runde bød på lokale deltagere i form af Kristian Jørgensen samt søskendeparret Annika og Katrine Skrubbeltrang. Desværre var der ingen af disse, der gik videre til finalerne senere på aftenen.

Halinspektør Henrik Houkjær Nørgaard i Iscenter Nord var en tilfreds mand og kunne meddele, at der var lidt mere end udsolgt.

- Det kører efter planen, fortalte han, idet vi fangede ham i en kort pause.

- Det er jo tredje år, vi laver det her, så det er ved at være rutine-arbejde, sagde han med et glimt i øjet.

Udenfor isen var der mulighed for at købe lidt godt til maven og til ganen, mens man kunne besigtige forskellige stande med alt muligt islænderudstyr.

Efter det obligatorisk pukspil med masser af flotte præmier var tidsrammen skredet en smule, og det var tid til A-finalen i Istølt 2012, som de seks bedste par havde kvalificeret sig til. Her var der pengepræmier til de bedste tre placerede, og den største check gik til Jóhann Skúlason, der i fornem stil vandt konkurrencen.

Til aftenens sidste finale, hingsteshowet, var der delt førsteplads mellem to af ekvipagerne. Vinderen skulle findes mellem nordmanden Nils-Christian Larsen og Elias Arnason fra Yggdrasil Islandsheste i Ølholm ved Tørring. Inden da havde parrene vist deres kunnen indenfor trav, tølt og hurtigt gennemridt over isen og ud af portene. Specielt det sidste skete til publikums store begejstring. Her blev der for alvor redt igennem og trampet godt i isen, mens ekvipagerne på det nærmeste fløj ud af is-arenaen.

For at få sejren afgjort, så skulle de begge tage en æresrunde på isen, hvor publikums jubel skulle afgøre, hvem den endelige vinder skulle være. Dommerne mente, at det var nordmanden på hingsten Moli fra Skridu, der fik den største applaus og dermed vandt årets hingsteshow. Med norsk flag i hånden tog han derefter endnu en æresrunde i Iscenter Nord.

Begge vindere er samtidig VM-medalje vindere, hvilket vidner om hvilken høj niveau Istølt 2012 byder på. Dermed sluttede årets arrangement, og man takkede af for et godt show og var glad for den store opbakning.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

 

Kommentarer

Del denne artikel

04-01 - Istølt Frederikshavn samler igen ve...
13-02 - Skandale under istølt: Et af parren...

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close