Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
03.02.2013 | Af: Leif Jensen

Istølt med kolde næser og rugbrødsmotorer

Agnar Snorri Stefanson (tv) blev dobbelt vinder ved Istølt 2013 i Frederikshavn. Foto: Helle Hornshøj
Datoen den anden i anden vil her fra og til al evighed være forbundet med en gammel morsomhed med, at det skulle være datoen for Ole Olsens fødselsdag. Men denne lørdag i Frederikshavn var der ikke tale om hverken benzin- eller dieseldrevne kræfter, men derimod ren og skær rugsbrødsmotorer til skue for de fremmødte i Iscenter Nord. Datoen var nemlig sat til at være dagen, hvor man bød velkommen til Istølt 2013.


 

Det var islænderfolket, der havde taget turen til byens skøjtehal, hvor lægterne var fyldt med store smil, kolde næser og medbragte tæpper til at varme sig på. Det er lidt med de mennesker, som det er med dem, der kører på Harley Davidson, og dem, der har puddelhunde. Det er kun disse tøltere fra sagaøen med den helt unikke gangart, der dur.

Arrangør og tovholder Jan Michael Madsen bød velkommen, mens en flok hockeydrenge tog turen rundt på isen - det var trods alt de hvide høges hjemmebane, man til dagen havde lånt. Derefter var der både skøjteprinsesser og dansepiger, inden de firbenede gulerodsspisere indtog hallen.

Til tonerne af Mustang Sally i andet heat var det ekvipagen med Katrine Skrubbeltrang på sin Thora, der skulle vise, hvad de kunne. Det er sidste gang de to er makkere på isen i Frederikshavn, så det var både en glædelig og lidt vemodig oplevelse for den lokale rytter.

- Hun var bare rigtig sød, så jeg er meget tilfreds, fortalte en som altid glad og smilende Katrine kort efter, hun var hoppet af sin trofaste veninde.

Senere skulle det vise sig, at indsatsen ikke rakte til en plads i finalen, men derimod en delt 12. plads med selveste Jóhann Skúlason, hvis navn vækker gevaldigt genlyd i islænder-verdenen. Han var sidste års vinder og samtidig seksdobbelt verdensmester i tølt. Til dagens konkurrence stillede han dog op med to forskellige heste og sluttede på andenpladsen med sit andet startnummer.

Udover Katrine deltog to andre lokale ryttere, nemlig Kristian Jørgensen samt den kun 15-årige Astrid Frøsig. Hun er fra Strandby og har efterhånden været makker med sin islænder-hest Adam i to år. Her blev det til en henholdvis 19. og 28. plads i det skrappe felt.

- Der er styr på det, og vi holder tidsplanen, så vi er glade, fortalte Jan Michael Madsen og gav tommelfingeren opad, da han kort lige kom forbi Kanal Frederikshavns to udsendte.

Det var den såkaldte udridning, der vakte den største jubel, når ekvipagerne tog turen nede fra den ene ende af banen og hele vejen over isen, ud gennem porten og helt ud i det fri. Godt, at der dér udenfor hallen var en dynge sne til at agere væg, så de firbenede fik bremset ned og ikke endte over i en naboernes haver.

Den føromtalte levende islænder-legende måtte dog se sig slået denne lørdag i Frederikshavn, og det endda af sin ”læredreng”. Agnar Snorri Stefanson blev en flot vinder af både istølt-konkurrencen og af hingsteshowet og fik dermed både to gange bånd og pokal.

Så mens stjernerne på nattehimlen for længst var dukket frem og Carlsvognen var nem at spotte, sluttede en aften med tøltere, karakterer og klapsalver i Iscenter Nord.

Vi bringer mere fra Istølt 2013 senere i dag, blandt andet mange flere billeder fra Helle Hornshøjs linse.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

FOTO: Helle Hornshøj

 

Kommentarer

Del denne artikel

04-02 - Stemningsbilleder fra en aften med ...

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close