Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.03.2023 | Af: Kanal Frederikshavn

Jan Michael Madsen tilbage på Kvissel Station

Jan Michael Madsen er manden bag showet, og stoffet i forestillingen er baseret på hans egne oplevelser under opvæksten i stationsbyen.
"Ta' toget til showet", lyder opfordringen med et skævt smil fra Jan Michael Madsen, som lørdag 25. marts står bag en herlig aften med musik og show på Kvissel Gl. Station.

 

"Gå ikke over sporet, der kommer Sjåw", er titlen på showet og en let omskrivning af en velkendt advarsel, som de fleste nok har hørt på en banegårdsperron.

Jan Michael Madsen er manden bag showet, og stoffet i forestillingen er baseret på hans egne oplevelser under opvæksten i den lille stationsby, som for ikke så mange år siden endda var et pulserende og dynamisk erhvervscentrum.

- Det bliver super hyggeligt, og efter en lækker showmenu fyrer vi op under kedlerne med lyden fra de store legendariske MY-lokomotiver, hvorefter showet tager fart og vi med historier og musik tager publikum på en tur gennem 70'erne, hvor landsbyen Kvissel var en driftig handels- og erhvervsby - og ikke mindst kulturby med Kvissel Kro som metropol, smiler Jan Michael Madsen.

Han er i forvejen kendt som idémand bag en lang række store kulturevents i Frederikshavn. Nu slår han for anden gang dørene op til en hyggelig aften på Kvissel Station, og når opfordringen lyder: "Ta' toget til showet", så er det ikke bare for ordrimets skyld.

- Jeg synes simpelthen, at tanken og idéen er sjov. Stå på et tog på banegården i Frederikshavn, Sindal eller Hjørring, nyd køreturen og et afstressende kig ud på "baglandet", stå af på en smuk gammel landsbystation og snus roen og stemningen ind, før man går ind til en super aften med spisning, musik og forhåbentlig en masse gode grin. Og tag toget hjem igen bagefter, det kører jo fra perronen lige udenfor, siger Jan Michael Madsen.

Han har musikeren Morten Nordheim med samt en Special Guest Star, som rent faktisk spillede på Kvissel Kro i storhedstiden. Det er Flemming Sørensen, alias F.S. Orlonn. Han glider ind i showet som et vidne med direkte forbindelse til "døjsesalen" på kroen.

- Det bliver herligt at sende anden udgave af den her idé i luften. Der er jo sådan lidt kultur-tur/retur over det. Og det er en ret personlig oplevelse for mig på Kvissel Station, for jeg optræder jo i det lokale, hvor min far lærte mig at stemple breve og pakke postsække, og mens jeg spiller, står jeg praktisk taget i ventesalen foran den bænk, hvor jeg sad og røg den første Dunhill-cigaret sammen med en barndomskammerat fra Søndermarksvej. Det er nært på en fed måde, og det er vildt sjovt at lave underholdning netop her, fortæller Jan Michael Madsen.

Stationen med perronen, hvor de store diesellokomotivtog holdt, var et yndet opholdssted i hans barndom.

- Her kunne jeg i statsbanens blankslidte skinner lade fantasien følge de skinnende linier, som forsvandt i horisonten. Det lyder måske lidt høj syltet, men det er det slet ikke. Der var puls, og det var nok lidt som at sidde i en havn og følge skibene, som sejler afsted, mener Jan Michael Madsen.

Aftenen begynder med spisning kl. 19.00, og aftenen er færdig, så det passer med de sidste par togafgange ved 23-tiden.

Der er få billetter tilbage, og de kan købes på www.venueticket.dk.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close